BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, MAIG/MAYO 2018

AGENDA MANISERA, MAIG/MAYO 2018

AM 01, DIA 19, DIA DELS MUSEUS

AM 01, DIA 19, DIA DELS MUSEUS

AM 02, 75 ANYS D'ELS MORATS

AM 02, 75 ANYS D'ELS MORATS

AM 05, 75 ANIVERSARI D'ELS MORATS

AM 05, 75 ANIVERSARI D'ELS MORATS

AM 03, DIA 18 I 19 DE MAIG, TEATRE

AM 03, DIA 18 I 19 DE MAIG, TEATRE

ACV 02, DIA DELS MUSEUS EN EL MUSEU GONZÁLEZ MARTÍ DE VALÉNCIA

ACV 02, DIA DELS MUSEUS EN EL MUSEU GONZÁLEZ MARTÍ DE VALÉNCIA
.

ACV 03

ACV 03

ACV 01

ACV 01

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Mayo de 2018)

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Mayo de 2018)

LA GERMANDAT DEL SANT SEPULCRE COMENÇA EL PROGRAMA D’ACTES DEL 75 ANIVERSARI DE SA FUNDACIÓ. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 01, GERMANDAT DEL SANT SEPULCRE. EXPOSICIÓ

REP 01, GERMANDAT DEL SANT SEPULCRE. EXPOSICIÓ
.

LA HERMANDAD DEL SANTO SEPULCRO COMIENZA SUS ACTOS CON LA EXPOSICIÓN EN LA CASA DE CULTURA. PINCHA EN LA FOTO PARA + INFO

MANISES

REP 02

REP 02
.
MANISES
MANISES

REP 03

REP 03
MANISES
MANISES

REP 04

REP 04
MANISES
MANISES

REP 05

REP 05
MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
MANISES
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES
MANISES

REP 08

REP 08
MANISES
MANISES

REP 09

REP 09
MANISES
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

lunes, 28 de marzo de 2011

INAUGURACIÓN DEL CENTRO CULTURAL EL ARTE

Senefa del Centre Cultural.
Part de baix del balco central de la frontera.

Cenefa del Centro Cultural El Arte.
La Cenefa corresponde a la parte inferior del balcón central de la fachada.

HORARIO DEL MUSEO
Martes, Miércoles, Jueves, Viernes y Sábado
Mañanas: de 10:00 a 13:00 horas.
Tardes: de 16:00 a 20:00 horas.
Domingos: de 11:00 a 14:00 horas.
LUNES CERRADO

Articul Bilingüe


Idioma Valencià
INAUGURACIO DEL CENTRE CULTURAL
“ EL ARTE “
Dijous dia 24 de Març de 2011.
El passat dijous va tindre lloc l'inaugracio del Centre Cultural ”El Arte" de Manises, en presencia d'una gran cantitat de manisers que vullguerem estar presents en est acontenyiment tan important – i esperat des de fa mes de 25 anys – que ve a fer justicia a un edifici que encara que és i era chicotet, ha segut ampliat per la part dreta i per darrere, per dalt, fins aplegar als 1500 m2.
Com es pot vore, la frontera -antiga fabrica de Juan Bautista Huerta Aviñó- es dividix en dos parts, la primera i pintà en blau, es la que es va construir el l'any 1922, i posteriorment en l'any 1924, es va afegir la part mes moruna i en una decoracio especial que recorda a la decoracio de l'Alhambra de Granada.
Diu el seu biograf, el que esta fent la seua biografia: J. M. M. E. ( en breu posare la seua biografia prou extensa, que anira acompanyada ab una entrevista en el seu fill Juan Bautista Huerta, que viu en Valencia ), que es possible que la segona part de la frontera, la moruna, la fera quan va vindre de viage de novios en el que estigue en Granada, que maravellat per lo que havia vist, vullgue traslladar la mateixa decoracio a Manises, en recort de lo que havia vist. Per ad aixo tanta diferencia, entre la part de 1922 ( en Blau ) i la de 1924 (Moruna).
Tota la frontera te coses importants i uniques; tots els decorats, rosetons, taulells i senefes son d'un colorit extraordinari i una nitidea espectacular. Per a poder apreciar en tot detall lo que es veu de llunt, he fet unes fotografies per seccions i decoracions, per a que es puga apreciar tot lo bo i bonico que te esta espectacular frontera.
Si els originals son bons, les reproduccions dels taulells i senefes o panells, son de la mateixa calitat. L'enhorabona als restauradors pel treball fet i per l'exit conseguit, ya que han deixat una frontera que es l'orgull dels ceramistes manisers i de la que Juan Bautista Huerta es sentiria orgullos.
Per a coneiximent de tots, les fotografies fetes i aci reproduïdes, son meues, manco les de BLANC I NEGRE, L'ANTIGA DE 1922, i es poden COPIAR, IMPRIMIR, GUARDAR, REENVIAR, ETC., ETC., ETC., sense cap de restriccions ni normes de Copyright, lo important es donar-ho a coneixer i difondre lo que tenim en casa a tot lo Mon.

A continuacio un chicotet reportage fotografic i unes anotacions, sobre l'inauguracio que espere els agrade.
Pepe Esteve.
Els recorde que al punjar damunt de la foto es fa gran i si li tornes a punjar, encara es fa mes gran, d'esta manera es pot apreciar millor l'acabat que te.


en construcciónEn la fotografia de hui dilluns 28 de Març, el Jefe d’Obra José Luis Fita Rodrigo, que ha estat a peu d’obra, tots els dies, controlant le restauracio de la frontera, raonant en Antonio Merlos Bautista i Fernando Villalba.
FRONTERA ORIGINAL DE 1922 - 1924Es por observar que dalt en la part dreta, la frontera continuava cap a l’edifici del Mercat. De fet fins a fa 3 anys, encara es podia vore el nom de Juan Bta. Huerta, en taullels, en la frontera lateral.
Tambe es pot llegir que en els taulells de baix posa l’any en que es va fer 1922.

EDIFICI “ EL ARTE “ PER DINS.

Estos tres panels de taulells son el unics que s’han pogut recuperar de tots els que hi havien.

Fernando Villalba Vela, Conserge del Museu.

INAUGURACIO DEL CENTRE CULTURAL “ EL ARTE “
Dijous dia 24 de Març de 2011 a les 2:00 hores.Carlos Sanchis Garcia i la seua dona Concepción Garcia Palomar, acompanyats per l'Alcalde de Manises Enrique Crespo Calatrava, en el moment d'entrar per la porta principal,

Moment en que Carlos Sanchis i la seua dona, descobrixen el quadro de taulells, quedant inaugurat el Centre Cultural.


Carlos Sanchis Garcia i la seua dona Concepción Garcia Palomar, en la primera planta, moments abans d'iniciar els parlaments.

El Regidor Francisco Gimeno Miñana iniciant els parlaments i agraïnt a tots la seua aportacio per a que poguera fer-se est acte. En inicitiva de l'Ajuntament i l'ajuda dels fondos de la Diputacio de Valencia i del Plan E, dels ceramistes restauradors, de les donacions rebudes, especialment a Carlos per la seua coleccio particular de maquines i fotografies, aixina com a totes les persones que han colaborat a que es poguera complir est ensomi, tants anys esperat.


Arturo Mora en el moment de donar les gracies a tots, per haver confiat en ell per a fer la restauracio.

Francisco Mas, en el moment de donar les gracies a tots, per haver confiat en ell per a fer la restauracio, junt a Arturo Mora.


Virtu, la filla de Carlos i Concha, en el moment d'agrair a tots -en nom de son pare, sa mare i familia- les atencions rebudes i desijant que el Centre, en especial el MUSEU DE LA FOTOGRAFIA, siga una fita cultural per a Manises i de tots els que la visiten.

Carlos i Concha escoltant a la seua filla.

Enrique Crespo Calatrava, Alcalde de Manises, i darrere d'ell els Regidors de l'Ajuntament, en el moment de dirigir-se a Carlos, en primer lloc, i a tots els demes, a continuacio, donant les gracies per el soport rebut en la planificacio, realisacio i donacions rebudes, tant economiques com en material, per a poder portar a cap est acte que hui en nom de Manises s'inaugura.
Entre les moltes persones que varen assitir a l'acte s'encontrava Reme Garcerà Constancio, Cap de Llista per Coalicio Valenciana de Manises, per a les eleccions del 22 de Maig de 2011. A la seua dreta Raquel Caballero.

Vista general d'una de les sales on s'encontra l'exposicio de fotografia. En la paret fotografies antigues i un homenage a Juan Soler, José Gadea, José García Planells, Juan Santolaria, Carlos Sanchis i atres fotografs de Manises.

Vista general d'una de les sales on s'encontra l'exposicio de fotografia. En la paret fotografies antigues i un homenage a Juan Soler, José Gadea, José García Planells, Juan Santolaria, Carlos Sanchis i atres fotografs de Manises.
En primer terme Francisco Benlloch que no es vullgue pedre l'acte.


Carlos i Concha, acompanyats per Pepe Tamarit, Regidor en l'Ajuntament de Manises.

Foto final. Carlos sentat en primer terme. D'esquerra a dreta: Enrique Crespo (Alcalde de Manises), Concha García (dona de Carlos), Alicia Calatrava, Pepe Tamarit, Maribel Miquel i Francisco Gimeno, Regidors de l'Ajuntament de Manises.

ALGUNES DE LES FOTOGRAFIES DELS FOTOGRAFS DE MANISES QUE ESTAN EXPOSTES EN L’EXPOSICIO.


LA “ASOCIACIÓN FOTOGRÁFICA DE MANISES” PARTICIPA EN L’EXPOSICIO EN UNA FENOMENAL MOSTRA DELS TREBALLS DELS SEUS SOCIS
Per a mes informacio:

LA JUNTA LOCAL FALLERA TE LA NOVA SEU EN L’EDIFICI.
No hay comentarios:

Publicar un comentario