.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, AGOST 2017

AGENDA MANISERA, AGOST 2017

AM 01

AM 01
.

AM 04

AM 04
.

AM 03

AM 03

.

.

ACV 02

ACV 02

ACV 03

ACV 03
.

ACV 01

ACV 01

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 de Julio al 31 de Agosto 2017)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 de Julio al 31 de Agosto 2017)

.

.

.

.

MOROS I CRISTIANS DE MANISES 2017. RESUM DELS ACTES I DESFILES CELEBRATS. PUCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 01 MOROS I CRISTIANS 2017 ACTES CELEBRATS

REP 01 MOROS I CRISTIANS 2017 ACTES CELEBRATS
.

DESFILE FINAL MOROS I CRISTIANS 2017

MOROS I CRISTIANS DE MANISES 2017. REPORTAJE FOTOGRÁFICO DE LOS DESFILES Y ACTOS CELEBRADOS. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

VICENTE MARTÍNEZ I ANTONIO CORDERO INAUGUREN UNA ORIGINAL EXPOSICIO EN AVEC-GREMI. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02 DIA 6, EXPOSICIÓN EN AVEC GREMIO

REP 02 DIA 6, EXPOSICIÓN EN AVEC GREMIO
.

ORIGINAL EXPOSICIÓN DE DOS ARTESANOS CERAMISTAS EN AVEC-GREMIO. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.
MANISES

REP 03 DIA 12 AMFORA D'OR A PEPE ROYO VILAR

REP 03 DIA 12 AMFORA D'OR A PEPE ROYO VILAR
.
MANISES

.

.
MANISES

REP 04, DIA 15 I 16 FESTA DE LA CERÀMICA

REP 04, DIA 15 I 16 FESTA DE LA CERÀMICA
.
MANISES

.

.
MANISES

REP 05, DIA 15 LA CORDÀ

REP 05, DIA 15 LA CORDÀ
.
MANISES

.

.

ELS CERAMISTES OFERIXEN UNA EXPOSICIO EN EL CENTRE CULTURAL “EL ARTE” AB MOTIU DE LES FESTES DE MANISES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 06, DIA 16 EXPOSICIÓN DE ARTESANOS EN EL ADIFICIO CULTURAL EL ARTE

REP 06, DIA 16 EXPOSICIÓN DE ARTESANOS EN EL ADIFICIO CULTURAL EL ARTE
.

CON MOTIVO DE LAS FIESTAS PATRONALES LOS CERAMISTAS DE MANISES EXPONEN EN EL CENTRO CULTURAL EL ARTE. PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.
MANISES

REP 07, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

REP 07, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA
MANISES

.

.
MANISES

REP 08, DIA 19 FIESTA A SANTAS JUSTA Y RUFINA

REP 08, DIA 19 FIESTA A SANTAS JUSTA Y RUFINA
MANISES

.

.

LA FESTA DE LA TRASLACIÓ, 266 ANYS DE TRADICIONS MANISERES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 09 DIA 14 D'AGOST LA TRASLACIÓ

ESTE 14 DE AGOSTO SE HA CELEBRADO LA FIESTA DE LA “TRASLACIÓ”, CONMEMORANDO LOS 266 AÑOS DE LA INAUGURACIÓN DEL NUEVO TEMPLO DE SAN JUAN BAUTISTA. PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFO.

-

-
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

lunes, 28 de marzo de 2011

INAUGURACIÓN DEL CENTRO CULTURAL EL ARTE

Senefa del Centre Cultural.
Part de baix del balco central de la frontera.

Cenefa del Centro Cultural El Arte.
La Cenefa corresponde a la parte inferior del balcón central de la fachada.

HORARIO DEL MUSEO
Martes, Miércoles, Jueves, Viernes y Sábado
Mañanas: de 10:00 a 13:00 horas.
Tardes: de 16:00 a 20:00 horas.
Domingos: de 11:00 a 14:00 horas.
LUNES CERRADO

Articul Bilingüe


Idioma Valencià
INAUGURACIO DEL CENTRE CULTURAL
“ EL ARTE “
Dijous dia 24 de Març de 2011.
El passat dijous va tindre lloc l'inaugracio del Centre Cultural ”El Arte" de Manises, en presencia d'una gran cantitat de manisers que vullguerem estar presents en est acontenyiment tan important – i esperat des de fa mes de 25 anys – que ve a fer justicia a un edifici que encara que és i era chicotet, ha segut ampliat per la part dreta i per darrere, per dalt, fins aplegar als 1500 m2.
Com es pot vore, la frontera -antiga fabrica de Juan Bautista Huerta Aviñó- es dividix en dos parts, la primera i pintà en blau, es la que es va construir el l'any 1922, i posteriorment en l'any 1924, es va afegir la part mes moruna i en una decoracio especial que recorda a la decoracio de l'Alhambra de Granada.
Diu el seu biograf, el que esta fent la seua biografia: J. M. M. E. ( en breu posare la seua biografia prou extensa, que anira acompanyada ab una entrevista en el seu fill Juan Bautista Huerta, que viu en Valencia ), que es possible que la segona part de la frontera, la moruna, la fera quan va vindre de viage de novios en el que estigue en Granada, que maravellat per lo que havia vist, vullgue traslladar la mateixa decoracio a Manises, en recort de lo que havia vist. Per ad aixo tanta diferencia, entre la part de 1922 ( en Blau ) i la de 1924 (Moruna).
Tota la frontera te coses importants i uniques; tots els decorats, rosetons, taulells i senefes son d'un colorit extraordinari i una nitidea espectacular. Per a poder apreciar en tot detall lo que es veu de llunt, he fet unes fotografies per seccions i decoracions, per a que es puga apreciar tot lo bo i bonico que te esta espectacular frontera.
Si els originals son bons, les reproduccions dels taulells i senefes o panells, son de la mateixa calitat. L'enhorabona als restauradors pel treball fet i per l'exit conseguit, ya que han deixat una frontera que es l'orgull dels ceramistes manisers i de la que Juan Bautista Huerta es sentiria orgullos.
Per a coneiximent de tots, les fotografies fetes i aci reproduïdes, son meues, manco les de BLANC I NEGRE, L'ANTIGA DE 1922, i es poden COPIAR, IMPRIMIR, GUARDAR, REENVIAR, ETC., ETC., ETC., sense cap de restriccions ni normes de Copyright, lo important es donar-ho a coneixer i difondre lo que tenim en casa a tot lo Mon.

A continuacio un chicotet reportage fotografic i unes anotacions, sobre l'inauguracio que espere els agrade.
Pepe Esteve.
Els recorde que al punjar damunt de la foto es fa gran i si li tornes a punjar, encara es fa mes gran, d'esta manera es pot apreciar millor l'acabat que te.


en construcciónEn la fotografia de hui dilluns 28 de Març, el Jefe d’Obra José Luis Fita Rodrigo, que ha estat a peu d’obra, tots els dies, controlant le restauracio de la frontera, raonant en Antonio Merlos Bautista i Fernando Villalba.
FRONTERA ORIGINAL DE 1922 - 1924Es por observar que dalt en la part dreta, la frontera continuava cap a l’edifici del Mercat. De fet fins a fa 3 anys, encara es podia vore el nom de Juan Bta. Huerta, en taullels, en la frontera lateral.
Tambe es pot llegir que en els taulells de baix posa l’any en que es va fer 1922.

EDIFICI “ EL ARTE “ PER DINS.

Estos tres panels de taulells son el unics que s’han pogut recuperar de tots els que hi havien.

Fernando Villalba Vela, Conserge del Museu.

INAUGURACIO DEL CENTRE CULTURAL “ EL ARTE “
Dijous dia 24 de Març de 2011 a les 2:00 hores.Carlos Sanchis Garcia i la seua dona Concepción Garcia Palomar, acompanyats per l'Alcalde de Manises Enrique Crespo Calatrava, en el moment d'entrar per la porta principal,

Moment en que Carlos Sanchis i la seua dona, descobrixen el quadro de taulells, quedant inaugurat el Centre Cultural.


Carlos Sanchis Garcia i la seua dona Concepción Garcia Palomar, en la primera planta, moments abans d'iniciar els parlaments.

El Regidor Francisco Gimeno Miñana iniciant els parlaments i agraïnt a tots la seua aportacio per a que poguera fer-se est acte. En inicitiva de l'Ajuntament i l'ajuda dels fondos de la Diputacio de Valencia i del Plan E, dels ceramistes restauradors, de les donacions rebudes, especialment a Carlos per la seua coleccio particular de maquines i fotografies, aixina com a totes les persones que han colaborat a que es poguera complir est ensomi, tants anys esperat.


Arturo Mora en el moment de donar les gracies a tots, per haver confiat en ell per a fer la restauracio.

Francisco Mas, en el moment de donar les gracies a tots, per haver confiat en ell per a fer la restauracio, junt a Arturo Mora.


Virtu, la filla de Carlos i Concha, en el moment d'agrair a tots -en nom de son pare, sa mare i familia- les atencions rebudes i desijant que el Centre, en especial el MUSEU DE LA FOTOGRAFIA, siga una fita cultural per a Manises i de tots els que la visiten.

Carlos i Concha escoltant a la seua filla.

Enrique Crespo Calatrava, Alcalde de Manises, i darrere d'ell els Regidors de l'Ajuntament, en el moment de dirigir-se a Carlos, en primer lloc, i a tots els demes, a continuacio, donant les gracies per el soport rebut en la planificacio, realisacio i donacions rebudes, tant economiques com en material, per a poder portar a cap est acte que hui en nom de Manises s'inaugura.
Entre les moltes persones que varen assitir a l'acte s'encontrava Reme Garcerà Constancio, Cap de Llista per Coalicio Valenciana de Manises, per a les eleccions del 22 de Maig de 2011. A la seua dreta Raquel Caballero.

Vista general d'una de les sales on s'encontra l'exposicio de fotografia. En la paret fotografies antigues i un homenage a Juan Soler, José Gadea, José García Planells, Juan Santolaria, Carlos Sanchis i atres fotografs de Manises.

Vista general d'una de les sales on s'encontra l'exposicio de fotografia. En la paret fotografies antigues i un homenage a Juan Soler, José Gadea, José García Planells, Juan Santolaria, Carlos Sanchis i atres fotografs de Manises.
En primer terme Francisco Benlloch que no es vullgue pedre l'acte.


Carlos i Concha, acompanyats per Pepe Tamarit, Regidor en l'Ajuntament de Manises.

Foto final. Carlos sentat en primer terme. D'esquerra a dreta: Enrique Crespo (Alcalde de Manises), Concha García (dona de Carlos), Alicia Calatrava, Pepe Tamarit, Maribel Miquel i Francisco Gimeno, Regidors de l'Ajuntament de Manises.

ALGUNES DE LES FOTOGRAFIES DELS FOTOGRAFS DE MANISES QUE ESTAN EXPOSTES EN L’EXPOSICIO.


LA “ASOCIACIÓN FOTOGRÁFICA DE MANISES” PARTICIPA EN L’EXPOSICIO EN UNA FENOMENAL MOSTRA DELS TREBALLS DELS SEUS SOCIS
Per a mes informacio:

LA JUNTA LOCAL FALLERA TE LA NOVA SEU EN L’EDIFICI.
No hay comentarios:

Publicar un comentario