BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 05

AM 05

AM 03, TRUC

AM 03, TRUC

AM 01, LLIBRE

AM 01, LLIBRE

ACV 02

ACV 02
.

ACV 03

ACV 03

ACV 01

ACV 01

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

EN LA FESTA DE SANT JOAN BATISTE ES CELEBRA EL VALL DE LES COVETERES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 01, dia 23 de juny

REP 01, dia 23 de juny
.

CONMEMORANDO LA FIESTA A SAN JUAN BAUTISTA, PATRONO DE MANISES, SE HA CELEBRADO EL TÍPICO BAILE DE “LES COVETERES”, EN RECUERDO DE NUESTROS ANTEPASADOS. PINCHE EN LA FOTO PARA + INFO

ELS MOROS I CRISTIANS DE MANISES HAN OMPLIT DE COLORIT I MUSICA ELS CARRERS DE MANISES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02, MOROS I CRISTIANS

REP 02, MOROS I CRISTIANS
.

DURANTE UNA SEMANA SE HA CELEBRADO POR LAS CALLES DE MANISES LA FIESTA DE “MOROS I CRISTIANS”. PINCHE EN LA FOTO PARA VER UN PEQUEÑO REPORTAJE DE LOS DESFILES.

LA CLAVARIA DE LES SANTES JUSTA I RUFINA CONCEDIX L’ÀMFORA D’OR A LA CERAMISTA MANISERA: MERCEDES ALCÁCER MONTORO. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 03, DIA 11 ÀMFORA D'OR 2018

LA CLAVARIA DE SANTAS JUSTA Y RUFINA, PATRONAS DE LA CERÀMICA Y DE MANISES OTORGAN EL “ÀMFORA D’OR 2018” A UNA CERAMISTA MANISERA. PÌNCHE EN LA FOTO PARA + INFO

manises

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS
MANISES
MANISES

REP 05

REP 05
MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
manises
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES
manises

REP 08

REP 08
manises
manises

REP 09

REP 09
manises
manises

REP 10

REP 10
manises

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

jueves, 21 de abril de 2011

SEMANA SANTA MANISERA, VIA CRUCIS POR LAS CALLES DE MANISES


SEMANA SANTA MANISERA,
VIA CRUCIS PELS CARRERS DE MANISES

La nit del Dijous Sant, la Parroquia de Sant Joan Batiste, celebra el Via Crucis pel carrer. Es un acte d'oracio i reconeiximent, on els cristians rememorem la Passio i Mort de Nostre Senyor Jesucrist.


En les catorze estacions es lligen les plegaries i els precs que tant comunitariament, com en recolliment particular, fem en est acte tan important en la Semana de Passio.


Manises, i mes concretament en la Parroquia de Sant Joan Batiste, tenim a la vista cada u dels moments en que'l Nostre Senyor va passar el Calvari fins aplegar a la Mort. Les catorze estacions de que consta estan reproduïdes en murals de taulells pels carrers de la Parroquia.

En l'any 1999 la Germandat d'Els Negres -La Soletat- va pendre l'iniciativa de posar en les fronteres de les cases -per on passava el Via Crucis- les mencionades estacions. Cadascuna d'elles fon costejada per una familia que pertany a la Germandat i que per a constancia s'indica baix en el taulell. La primera estacio, com es veu en l'image, va ser a carrec de la Germandat. En la part de dalt s'encontra un chicotet trespol, fet de teules, i baix apareix l'insignia de la Germandat. Estes estacions estan preparades per a conectar en la llum. L'artiste fon José Royo Vilar.

Pepe Esteve.
Manises Online
Abril de 2011


Frontera del carrer del Sagrari, on s'encontra una estacio.


Primera estacio a carrec de la Germandat.
Baix es pot vore l'insignia d'Els Negres.


La primera estacio en el carrer de Sant Joan,
junt a l'Esglesia de S. J. Bte.


Este mural de taulells, estació numero VI, no està exposta en el carrer, en cap frontera, està en un domicili particular, ya que existixen problemes per a posar en el lloc on li correspon. (Maig de 2013).


Este mural de taulells, estació numero XIII, no està exposta en el carrer, en cap frontera, està en un domicili particular, ya que existixen problemes per a posar en el lloc on li correspon. ( Maig de 2013).
L'ultima estacio en el carrer Major,
en la Plaça de l'Iglesia.
.

2 comentarios:

  1. He estado buscando incesantemente las estaciones 6ª y 13ª sin ningún resultado, y ahora veo que tampoco las incluyes. Se han perdido? Que lastima.

    ResponderEliminar
  2. Hola Marcos, gracias por leer mi Blog. Voy a entrar en el tuyo y hablamos. Con relación a las estaciones que me dices que faltan, la nº 6 y la 13, te puedo decir que NO han desaparecido, lo que ocurre es que en la fachada donde tenían que ir los propietarios NO QUIEREN QUE SE PONGAN. No obstante en el mismo lugar, enfrente, es posible que se puedan poner para el 2014. Lo intentaré.

    ResponderEliminar