MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

lunes, 27 de abril de 2009

TERTULIES LLITERARIES 2009 ABRIL




Joan Ignaci Culla i Hernández

· Escritor, articuliste, conferenciant i investigador. Actualment dirigix una empresa d’activitats socioculturals en mes de 20 anys d’experiencia. Com a responsable de la mateixa ha elaborat mes de 150 proyectes educatius sobre l’historia, l’arquitectura, el mig ambient i l’idiosincrasia de la Comunitat Valenciana.

· S’inicia en el mon valencianiste en la creacio del Grup d’Accio Valencianista (GAV) en 1977, sent vicepresident durant 14 anys. En estos anys participà activament en acontenyiments clau que marcaren el devindre cultural valencià.

· Des de l’epoca de la transicio fins als nostres dies ha recopilat, analisat i difos centenars de documents, alguns d’ells inedits, que proven la singularitat de la llengua valenciana.

· Des de 1982 fins a 2004 ha simultanejat l’accio cultural en la politica, sempre des de formacions dedicades a la defensa de la personalitat valenciana.

· Ha segut candidat a la Generalitat Valenciana, a l’Ajuntament de Valencia i al Congres dels Diputats.

· En 2004 funda l’entidad cultural Renaixença Valencianista, de la que es el seu president en l’actualitat.

· Des de 1982 ha publicat mes de 300 articuls sobre el valencianisme cultural i politic en Las Provincias, Levante, Diario de Valencia, Valencia Hui, Som, Espenta, Renou, Cambio 16, aixina com en distints diaris digitals. Actualment es colaborador habitual de Las Provincias.

· Ha participat en innumerables debats, taules redones i coloquis, sobre politica i cultura.

· Es coautor del llibre “Cronologia historica de la llengua valenciana” (Diputacio de Valencia, 2007).








LA BATALLA D'ALMAQNSA

No hay comentarios:

Publicar un comentario