MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 20 de julio de 2011

LES SANTES ESCUDELLERES 2011

LES SANTES ESCUDELLERES

Santa Justa i Santa Rufina

19 de Juliol de 2011

Ahir dimarts, 19 de Juliol, Manises va celebrar el Dia de la Festa de Les Santes, Patrones de la Ceramica i Patrones de Manises.

Pel mati – a les 11:00 hores – La Missa Solemne en el seu Honor, i per la vesprà a les 19:30 hores, la Missa dels Clavaris de Les santes i despres la processó pels carrers de la Ciutat.

Una Missa que – tant pel mati, com per la vesprà – va reunir a tots els manisers que vullgueren estar presents i homenajar a les Patrones, i que ompliren l'Esglesia de Sant Joan Batiste.

Finalisada la Missa va començar la processó que ixqué acompanyada per les imagens de Sant Antoni, La Virgen de la Cabeza, Sant Francesc, La Mare de Deu d'Agost, La Mare de Deu dels Desamparats, Santa Cecilia, Sant Joan Batiste, els Capitans Moro i Cristià ( acompanyats per la seua favorita i dama respectivament ) i les Falleres Majors de cada falla, aixina com la Fallera Major i Infantil i de Manises que vullgueren fer costat a l'image de Les Santes, que tancaven la provessó. Darrere d'elles els retors Don Valentín i Don Rafael, i immediatament despres les Clavarieses, els Clavaris i les Autoritats. Tancant la processó la Banda de Musica L'Artistica Manisense.

En les paraules d'agraïment de Don Rafael i Don Valentín, es va donar per finalisada la festa religiosa a Les Santes Escudelleres. A continuacio en l'aparcament del Metro ( Parada Manises ), es va disparar un castell per a donar per finalisat el dia, esperant – com digué Don Valentín – que l'any que ve siga millor que este i que'ls Clavaris continuen en mes força i ilusio que en 2011.

Hui, dimecres dia 20, s'ha celebrat la Missa pels Difunts Ceramistes, i despres s'ha procedit -per part dels Clavaris- a tornar a son lloc les imagens de Les Santes, fins a l'any que ve.

Unes festes que han contat, en tot moment, en la participacio del Poble, que ha omplit i donat realç als actes en la seua presencia.

Manises Online.

Missa i provessó del dia 19.

























Fotografies del dia 20, guardant les imagens.







No hay comentarios:

Publicar un comentario