MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

viernes, 11 de mayo de 2012

L'ESCURAETA, EL MERCAT TRADICIONAL, DESDE FA PROP DE 8 SEGLES


L'ESCURAETA
MERCAT TRADICIONAL DES DE
FA MES DE 800 ANYS

L'ESCURAETA
MERCADO TRADICIONAL DESDE
HACE MÁS DE 800 AÑOS

Articul Bilingüe


Idioma Valencià

L'ESCURAETA
MERCAT TRADICIONAL DES DE
FA  MES DE 800 ANYS

L'Escuraeta es el Mercat Tradicional que en una antiguetat de fa mes de 800 anys es posa davant de la Catedral de Valencia.

En este mercat on es ven la tipica escuraeta, i que durant tota la vida ha servit per a repondre els utensilis de casa, tant en tasses o plats, com en caçoles de barro roig, per a cuinar, oferix ademes tota classe de recorts tipics en ceramica i porcelana, com flors, polseres, medalles, etc. Atre detall tipic - i que no pot faltar - es la famosa campaneta de la Mare de Deu, en el manec de color roig.

Antigament -al principi, en els seus inicis sobre finals del 1200 ( S. XIII ) - este mercat va naixer per a que'ls artesans exponen el seu treball i el venen al public. Actualment te el mateix sentit, ya que'ls alfarers trauen al carrer la seua produccio i l'ensenyen per a vendre-la.

Este Mercat de l'Escuraeta comença el dumenge dia 13 de Maig ( segon dumenge de mes, festa de la Mare de Deu dels Desamparats ) i finalisa el dia del Corpus Christi, el dumenge dia 10 de Juny de 2012.

Es un goig anar a vore la nostra ceramica ( de Manises n'hi han infinitat de peces ) i al mateix temps fer que esta tradicio tan valenciana no es perga.

Estes fotografies son de hui divendres dia 11 de Maig pel mati, quan encara no estaven totes les casetes preparaes, per aixina i tot es pot vore la llum i la calitat de totes les peces que estan a disposicio de tots els que vagen a comprar.

No podem deixar d'anar.

Pepe Esteve.


Idioma Castellano o Español

L'ESCURAETA
MERCADO TRADICIONAL DESDE
HACE MÁS DE 800 AÑOS

L'Escuraeta es el Mercado Tradicional, que con una antigüedad de más de 800 años, se monta delante de la Catedral de Valencia.

En este mercado donde se vede la típica escuraeta, y que durante tota la vida ha servido para reponer los utensilios de casa, tanto en tazas o platos, como en cazuelas de barro rojo, para la cocina, ofrece además toda clase de recuerdos típicos en cerámica y porcelana, como son flores, pulseras, medallas, etc. Otro detalle típico - y que no puede faltar - es la famosa campaneta de la Mare de Deu, con el mango de color rojo.

Antiguamente -al principio, en sus orígenes, sobre finales del 1200 ( S. XIII ) - este mercado nació para que los artesanos expusieran su trabajo y lo pudiesen vender al público. Actualmente tiene el mismo sentido, ya que los alfareros ceramistas sacan a la calle su producción y la muestran para venderla.

Este Mercat de l'Escuraeta comienza el domingo día 13 de Mayo ( segundo domingo de mes, fiesta de la Mare de Deu dels Desamparats ) i finaliza el día del Corpus Christi, el domingo día 10 de Junio de 2012.

Es un placer ir a ver nuestra cerámica ( de Manises hay infinidad de piezas ) y al mismo tiempo contribuir a que esta tradición tan valenciana no desaparezca.

Estas fotografías son de hoy viernes día 11 de Mayo por la mañana, cuando todavía no estaban todas las casetas montadas, pero así y todo se puede ver la luz, el colorido y la calidad de todas las piezas expuestas, que están a disposición de todos los que vayan a comprar.

No podemos dejar de ir.

Pepe Esteve.

L'ESCURAETA EN LA PLAÇA DE LA REINA
ALS PEUS DE LA CATEDRAL DE VALENCIA


Alfareria TERRAÇ
Alejandro Barberá i la seua dona Milagros.
Taller, tenda i exposicio en:
Carrer Alcublas, 2 baix esquerra
Valencia Tel. 96-346-1759 - 610-476-617


















.

No hay comentarios:

Publicar un comentario