SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE



GRACIES PER VISITAR EL BLOG. GRACIAS POR VISITAR EL BLOG. MERCI DE VISITER LE BLOG. THANKS FOR VISITING THE BLOG. Vielen Dank für den Besuch der Blog.


ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 10 de octubre de 2012

DIA NOU D'OCTUBRE - DIA DELS ENAMORATS VALENCIANS


9 D'OCTUBRE, LA FESTA DELS VALENCIANS.
9 D'OCTUBRE DIA DELS ENAMORATS,
PER ALS VALENCIANS.




El 9 d'Octubre es la Festa de Tots els Valencians. La Festa Gran on commemorem l'entrà de Jaume I en Valencia, en 1238, i que mos lliurà de l'opressió i domini dels moros.
Des de bon matí, la Plaça de l'Ajuntament de Valencia i carrers adjacents, s'omplin de valencians, naixcuts i d'adopcio, que volem celebrar este dia tan especial.
Tots junts -davant del balcó del Consistori- esperem que siguen les 12 del migdia, per a vore baixar la Real Senyera, que despres anirà en provessó pels carrers del Nostre Cap i Casal, per a finalisar en el Parterre, a on es fa l'ofrena floral al Rei Jaume I.
L'itinerari -com sempre- Plaça de l'Ajuntament, Carrer de Sant Vicent cap a la Plaça de La Reina. Entren en la Catedral ( per la Porta dels Ferros ) i despres del solemne Te Deu -d'accio de gracies- per la Plaça de l'Almoina, Carrer Barchila, Plaça de la Reina, Carrer de La Pau, fins al Parterre.
Finalisat l'Ofrena, pel carrer de Pintor Sorolla, Carrer de les Barques a l'Ajuntament, i alli -en el centre de la Plaça de l'Ajuntament- te lloc la mascletà, que dona per finalisats els actes del matí.
Per la vesprà els actes en la Plaça de la Verge i les ya tradicionals entrades de Moros i Cristians.
Una festa de germanor que fa falta celebrar i gojar, al mateix temps que mantenim les Nostres Tradicions.

Castell del 8 d'Octubre:



Video sobre el NOU D'OCTUBRE:



















































SANT DONÍS, LA MOCAORÀ.
DIA DELS ENAMORATS VALENCIANS.




El 9 d'Octubre, els valencians -naixcuts i d'adopcio- tambe celebrem el Nostre particular Dia dels Enamorats, i regalem a les nostres dones, novies o parelles, la tradicional Mocaorà, plena de dolços tradicionals.
No t'oblides d'este regal que endolcits i demostra lo que vols als teus.

Mes informacio sobre la Festa del Nou d'Octubre en:



.

No hay comentarios:

Publicar un comentario