SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE



GRACIES PER VISITAR EL BLOG. GRACIAS POR VISITAR EL BLOG. MERCI DE VISITER LE BLOG. THANKS FOR VISITING THE BLOG. Vielen Dank für den Besuch der Blog.


ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

jueves, 15 de octubre de 2015

PRESENTACIO DE LA NOVA GRAMATICA DE LA LLENGUA VALENCIANA


PRESENTACIO DE LA GRAMATICA DE LA LLENGUA VALENCIANA, ACTUALISADA.


En el Salo d'Actes del Ateneu Mercantil de Valencia ha tingut lloc la presentacio de la Nova Gramatica de la Llengua Valenciana que edità per la Real Academia de Cultura Valenciana i Lo Rat Penat, posen a disposicio de tots els valencians, en l'any en que la RACV complix els seus primers 100 anys.


En un salo d'actes ple de gom a gom, s'ha presentat el llibre que la Seccio de Llengua i Lliteratura de la RACV i coeditada per Lo Rat Penat, el Vicedecà de la RACV En Daniel Sala ha expost a tots els assistents la necessitat d'actualisar i posar al dia en el Sigle XXI la gramatica de l'Idioma Valencià.

Ha fet referencia als 100 anys de la seua creacio com Entitat -la RACV- i una referencia a la seua primera publicacio de la gramatica valenciana del filolec Pare Fullana.

La nova gramatica es el resultat d'un treball en equip de persones i associacions, com L'Associacio d'Escritors en Llengua Valenciana, que han fet possible la seua presentacio, en lo que definix el valencià actual, sense perdre de vista als classics valencians, i alça a categoria de norma culta a seguir totes aquelles singularitats que la Llengua Valenciana te hui en dia dins del conjunt de les llengües romaniques.


Foto de les personalitats que han presentat el llibre en el Salo d'Actes de l'Ateneu de Valencia. D'esquerra a dreta: En Daniel Sala, En Voro López, N'Òscar Rueda, N?Àngel Lledó i N'Enric Esteve President de Lo Rat. Foto oficial de l'acte.

A l'acabar la presentacio ha pres la paraula En Voro lópez, Director de la Seccio de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, que ha fet un repas de lo que ha segut l'obra i les noves incorporacions que porta esta gramatica en les seues 750 planes. 

En Miquel Àngel Lledó, Redactor en Cap de la Gramatica, Agregat Colaborador de la RACV, ha profundisat en el significat i el perqué de les noves incorporacions, en les que ha distingut entre la llengua valenciana i atres com el castellà i el català.

El Coordinador de la Gramatica, Agregat Colaborador de la RACV i President de la Seccio de Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, Òscar Rueda, ha posat punt i final ad est acte invitant a tots els presents a llegir i coneixer el perque tenim un Idioma Valencia propi, diferent i diferenciat d'atres llengues i que debem coneixer i posar en practica tots els dies, parlant, per mig de l'escritura, i sobre tot, estudiant i divulgant les nostres singularitats que fan que l'Idioma Valencià siga el Idioma dels Valencians.

Els components de la Comissio Redactora de la Nova Gramatica de la Llengua Valenciana:
  • BERNAT ARLANDIS
  • MARTA LANUZA
  • MIGUEL ÀNGEL LLEDÓ (REDACTOR EN CAP)
  • VORO LÓPEZ (DIRECTOR DE LA SECCIO)
  • OSCAR RUEDA (COORDINADOR) 
Tambe han colaborat:
  • VICENT RAMON CALATAYUD
  • AURELI LÓPEZ
  • DANIEL SALA
  • JOAN IGNACI SERRANO
Una magnifica gramatica que es pot comprar en la RACV, LO RAT i la la Fira d'Entitats Valencianistes que tindra lloc el dissabte 17 i dumenge 18 d'octubre, davant de la Plaça de Bous, al preu de 20,00 Euros. A partir del dia 26 d'Octubre estara de venda en les llibreries.

Tots els eixemplars que es varen portar per a l'acte es varen vendre abans de començar.

Una ferramenta imprescindible per a escriure el Nostre Idioma Valencià.

Pepe Esteve.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario