BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, MARZO 2018

AGENDA MANISERA, MARZO 2018

AM 01, CARTELL DE LES FALLES DE MANISES 2018

AM 01, CARTELL DE LES FALLES DE MANISES 2018

Cartel de las Fallas de Manises 2018. Título "Hermandad por las Fallas". Artista Laura Ruiz Prado, miembro de la Falla del Carmen y Licenciada en Bellas Artes, que ha ganado el concurso del cartel de Fallas de Manises 2018. El cartel simboliza la unión entre las diferentes Fallas de la Ciudad, representadas por sus estandartes y escudos, así como sus respectivas comisiones, encarnadas por las diferentes caras que aparecen en la imagen. Al fondo, el sol de Valencia acompañado de los característicos fuegos artificiales y, encabezando el cartel, los máximos representantes de la fiesta fallera, el Presidente y la Fallera Mayor.

AM 02, FALLES 2018

AM 02, FALLES 2018

PROGRAMA FALLES 2018

PROGRAMA FALLES 2018

AM 04, EXPOSICIÓN EN EL ARTE

AM 04, EXPOSICIÓN EN EL ARTE

AM 03, CARTEL DE LA SS MANISERA 2018

AM 03, CARTEL DE LA SS MANISERA 2018

ACV 01

ACV 01

ACV 03

ACV 03
.

ACV 02

ACV 02

ACV 06

ACV 06

ACV 05

ACV 05

ACV 04 MUSEU GLEZ MARTÍ VALENCIA

ACV 04 MUSEU GLEZ MARTÍ VALENCIA

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Marzo de 2018)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Marzo de 2018)

SEMANA SANTA MANISERA 2018. EXPOSICIÓ DE LES IMAGENS DE LES GERMANDATS EN LA PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 01, SS MANISERA 2018

REP 01, SS MANISERA 2018
.

LA JUNTA DE HERMANDADES DE SEMANA SANTA DE MANISES HA ORGANIZADO UNA EXPOSICIÓN DE LAS IMÁGENES DE LAS HERMANDADES MANISERAS QUE SE PUEDE VER EN LA PARROQUIA DE SAN JUAN BAAUTISTA DE MANISES. PINCHE EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN


COMENCEM LES OBRES EXTERIORS EN L’AUDITORI GERMANIES. CARRER CERAMISTE RAFAEL MORA, CANTÓ EN EL CARRER MEDIODÍA.

REP 02, AUDITORI GERMANIES

REP 02, AUDITORI GERMANIES
.

HAN EMPEZADO LOS TRABAJOS DE ACONDICIONAMIENTO EN EL EXTERIOR DEL AUDITORIO GERMANÍAS. SE HA DERRIBADO LA CASA DE LA CALLE MEDIODÍA, ESQUINA AL CERAMISTE RAFAEL MORA Y EL AYUNTAMIENTO, EN UN COMUNICADO DE PRENSA, INFORMA QUE –DESPUÉS DE LA ADQUISICIÓN DE LAS CASAS COLINDANTES AL AUDITORIO- SE VA A PROCEDER A MEJORAR LOS CAMERINOS, LA INSTALACIÓN ELÉCTRICA Y, ENTRE OTRAS ACTUACIONS, EL ALCANTARILLADO. PARA MÁS INFORMACIÓN EN LA WEB DEL AYUNTAMIENTO WWW.MANISES.ES


MANISES

REP 03

REP 03
MANISES
MANISES

REP 04

REP 04
MANISES
MANISES

REP 05

REP 05
MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
MANISES
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES

FA TRES MESOS QUE PEPE VALLS MOS VA DEIXAR, UN GRAN PINTOR I CERAMISTE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 08, ADIÓS A UN CERAMISTA: PEPE VALLS

SE CUMPLEN TRES MESES QUE PEPE VALLS, GRAN PINTOR Y CERAMISTA, NOS DEJÓ. PINCHA EN LA FOTO PARA + INFO

MANISES

REP 09

REP 09
MANISES
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

jueves, 15 de octubre de 2015

PRESENTACIO DE LA NOVA GRAMATICA DE LA LLENGUA VALENCIANA


PRESENTACIO DE LA GRAMATICA DE LA LLENGUA VALENCIANA, ACTUALISADA.


En el Salo d'Actes del Ateneu Mercantil de Valencia ha tingut lloc la presentacio de la Nova Gramatica de la Llengua Valenciana que edità per la Real Academia de Cultura Valenciana i Lo Rat Penat, posen a disposicio de tots els valencians, en l'any en que la RACV complix els seus primers 100 anys.


En un salo d'actes ple de gom a gom, s'ha presentat el llibre que la Seccio de Llengua i Lliteratura de la RACV i coeditada per Lo Rat Penat, el Vicedecà de la RACV En Daniel Sala ha expost a tots els assistents la necessitat d'actualisar i posar al dia en el Sigle XXI la gramatica de l'Idioma Valencià.

Ha fet referencia als 100 anys de la seua creacio com Entitat -la RACV- i una referencia a la seua primera publicacio de la gramatica valenciana del filolec Pare Fullana.

La nova gramatica es el resultat d'un treball en equip de persones i associacions, com L'Associacio d'Escritors en Llengua Valenciana, que han fet possible la seua presentacio, en lo que definix el valencià actual, sense perdre de vista als classics valencians, i alça a categoria de norma culta a seguir totes aquelles singularitats que la Llengua Valenciana te hui en dia dins del conjunt de les llengües romaniques.


Foto de les personalitats que han presentat el llibre en el Salo d'Actes de l'Ateneu de Valencia. D'esquerra a dreta: En Daniel Sala, En Voro López, N'Òscar Rueda, N?Àngel Lledó i N'Enric Esteve President de Lo Rat. Foto oficial de l'acte.

A l'acabar la presentacio ha pres la paraula En Voro lópez, Director de la Seccio de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, que ha fet un repas de lo que ha segut l'obra i les noves incorporacions que porta esta gramatica en les seues 750 planes. 

En Miquel Àngel Lledó, Redactor en Cap de la Gramatica, Agregat Colaborador de la RACV, ha profundisat en el significat i el perqué de les noves incorporacions, en les que ha distingut entre la llengua valenciana i atres com el castellà i el català.

El Coordinador de la Gramatica, Agregat Colaborador de la RACV i President de la Seccio de Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, Òscar Rueda, ha posat punt i final ad est acte invitant a tots els presents a llegir i coneixer el perque tenim un Idioma Valencia propi, diferent i diferenciat d'atres llengues i que debem coneixer i posar en practica tots els dies, parlant, per mig de l'escritura, i sobre tot, estudiant i divulgant les nostres singularitats que fan que l'Idioma Valencià siga el Idioma dels Valencians.

Els components de la Comissio Redactora de la Nova Gramatica de la Llengua Valenciana:
  • BERNAT ARLANDIS
  • MARTA LANUZA
  • MIGUEL ÀNGEL LLEDÓ (REDACTOR EN CAP)
  • VORO LÓPEZ (DIRECTOR DE LA SECCIO)
  • OSCAR RUEDA (COORDINADOR) 
Tambe han colaborat:
  • VICENT RAMON CALATAYUD
  • AURELI LÓPEZ
  • DANIEL SALA
  • JOAN IGNACI SERRANO
Una magnifica gramatica que es pot comprar en la RACV, LO RAT i la la Fira d'Entitats Valencianistes que tindra lloc el dissabte 17 i dumenge 18 d'octubre, davant de la Plaça de Bous, al preu de 20,00 Euros. A partir del dia 26 d'Octubre estara de venda en les llibreries.

Tots els eixemplars que es varen portar per a l'acte es varen vendre abans de començar.

Una ferramenta imprescindible per a escriure el Nostre Idioma Valencià.

Pepe Esteve.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario