SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE



GRACIES PER VISITAR EL BLOG. GRACIAS POR VISITAR EL BLOG. MERCI DE VISITER LE BLOG. THANKS FOR VISITING THE BLOG. Vielen Dank für den Besuch der Blog.


ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 3 de junio de 2015

EL MERCAT DE L'ESCUARAETA EN VALENCIA CIUTAT


MERCAT DE L'ESCURAETA EN VALENCIA
MERCADO DE CERÁMICA TRADICIONAL
EN LA PLAZA DE LA REINA DE VALENCIA.


En la Plaça de la Reina, en Valencia Ciutat, als peus del Micalet i junt a la Catedral de Valencia, s'esta celebrant la Fira o Mercat de l'Escuraeta, on tots els anys -des de la festivitat de la Verge dels Desamparats en Maig, fins a la festivitat del Corpus en el mes de Juny- ixen al carrer els ceramistes i posen les seues tendes ab el fi de vendre la tradicional escuraeta, acompanyada per infinitat de peces de ceramica i porcelana que durant tot l'any estan fent en els seus tallers.

Un any mes he recorregut totes les tendes que alli exposen i he pogut comprovar la diversitat de l'oferta i la calitat de lo que alli es ven. Des de les tradicionals campanetes en l'image de la Mare de Deu, passant pels pitos de tota classe i recorts de Valencia, i acabant per les cassoles de barro roig, per a cuinar i tot tipo de detalls de decoracio per a que, quan vages, no te pugues amagar i t'emportes algun regal, ya siga per a tú o per a la familia.

S'acaba la semana i el proxim dumenge 7 de Maig finalisa este Mercat que data dels Segles XIII o XIV i que tots els anys -ininterrompudament- s'ha celebrat. La seua fisonomia i presentacio ha canviat (com es pot vore en esta fotografia de 1974) pero el sentit es el mateix.


Si tens ocasio visita i admira la ceramica de Manises que esta alli representada en infinitat d'articuls com plats, taces, taulells, morters, cassoles, centres de procelana, etc.

Acodix i contribuïx a mantindre viva esta tradicio comprant regals o utensilis per a casa que -de segur- et fan falta.






















































.

No hay comentarios:

Publicar un comentario