BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 05

AM 05

AM 03, TRUC

AM 03, TRUC

AM 01, LLIBRE

AM 01, LLIBRE

ACV 02

ACV 02
.

ACV 03

ACV 03

ACV 01

ACV 01

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

EN LA FESTA DE SANT JOAN BATISTE ES CELEBRA EL VALL DE LES COVETERES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 01, dia 23 de juny

REP 01, dia 23 de juny
.

CONMEMORANDO LA FIESTA A SAN JUAN BAUTISTA, PATRONO DE MANISES, SE HA CELEBRADO EL TÍPICO BAILE DE “LES COVETERES”, EN RECUERDO DE NUESTROS ANTEPASADOS. PINCHE EN LA FOTO PARA + INFO

ELS MOROS I CRISTIANS DE MANISES HAN OMPLIT DE COLORIT I MUSICA ELS CARRERS DE MANISES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02, MOROS I CRISTIANS

REP 02, MOROS I CRISTIANS
.

DURANTE UNA SEMANA SE HA CELEBRADO POR LAS CALLES DE MANISES LA FIESTA DE “MOROS I CRISTIANS”. PINCHE EN LA FOTO PARA VER UN PEQUEÑO REPORTAJE DE LOS DESFILES.

LA CLAVARIA DE LES SANTES JUSTA I RUFINA CONCEDIX L’ÀMFORA D’OR A LA CERAMISTA MANISERA: MERCEDES ALCÁCER MONTORO. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 03, DIA 11 ÀMFORA D'OR 2018

LA CLAVARIA DE SANTAS JUSTA Y RUFINA, PATRONAS DE LA CERÀMICA Y DE MANISES OTORGAN EL “ÀMFORA D’OR 2018” A UNA CERAMISTA MANISERA. PÌNCHE EN LA FOTO PARA + INFO

manises

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS
MANISES
MANISES

REP 05

REP 05
MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
manises
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES
manises

REP 08

REP 08
manises
manises

REP 09

REP 09
manises
manises

REP 10

REP 10
manises

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

martes, 25 de mayo de 2010

V MOSTRA DE SAINETS DE MANISES EN LLENGUA VALENCIANA. MAIG DE 2010


V MOSTRA DE SAINETS EN MANISES
EN LLENGUA VALENCIANA 2010.


Fotografia dels guardonats, al final de l'acte, junt a l'Alcalde de Manises i a la Regidora de Cultura.


El premi que consistix en una peça de ceramica que representa l'escenari d'un teatre.


El passat divendres 21 de Maig de 2010, va tindre lloc en l'Auditori Germanies la V Mostra de Sainets de Manises en Llengua Valenciana.

L'Ajuntament de Manises, per mig de la Fundacio Municipal de Cultura, els va oferir un HOMENAGE a tres persones del Mon del Teatre en Manises, que durant molts anys han dedicat el seu esforç i temps a representar -dins i fora de Manises- obres tant en castellà com en Llengua Valenciana.

Alberto Fuertes Albenca, Celestino Esteve Royo i Vicent Miralles Ruiz son tres reconeguts artistes que est any han tingut el reconeiximent per part de l'Ajuntament de Manises, que per mig de la Fundacio de Cultura, els ha oferit est Homenage.

A l'entrà de l'Auditori esteven esperant-los les autoritats i es veren fotografiar tots junts, passant dins per a començar l'acte.

En primer lloc ha pujat Vicente Miralles, a continuacio Alberto Fuertes i finalment Celestino Esteve. Els tres han rebut el premi que consistix en una peça de ceramica que manifesta un escenari d'un teatre.

Despuix de cada una de l'entrega del premi, els tres s'han ditigit als assistents i els han dedicat unes paraules d'agraïment, començant per l'Ajuntament en la persona de l'Alcalde i de la Regidora de Cutura, per a posteriorment a tots els presents i amants del teatre.

Finalment -i com actors que son- han oferit als assistents unes chicotetes parodies de fragments que durant tota la seua vida han representat.

Per a finalisar el Grup de Teatre GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATO, que som companyers de teatre d'ara i de molts anys arrere, hem pujat -com venim fent-ho tots el anys- a fer-se la foto de despedida junt ad ells.
A l'entrada de l'Auditori Germanies de Manises, d'esquerra a dreta:
Celestino Esteve, Alberto Fuertes, Alcalde de Manises, Vicente Miralles i la Regidora de Cultura.


Vicente Miralles Ruiz

Alberto Fuertes AlbencaCelestino Esteve Royo
Grup de Teatre
GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATOEn la fotografia els 3 homenageats, acompanyats pel Grup de Teatre GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATO, de l'Alcalde de Manises i la Regidora de Cultura i Presidenta de la Fundacio. Fotografia gentilea de Nacho Lambies.Vicente Miralles en un moment de l'actuacio.


Celestino Esteve i Pilar Correcher.
Alberto Fuertes i Celestino Esteve.

Est any han rebut el Premi o Distincio pel seu treball i dedicacio al teatre 3 amics que -cadascu en unes caracteristiques diferents- han aportat i seguixen aportant tot el seu saber i versatilitat i que han sabut adaptar-se a tot tipo de papers i d'obres.

Vicente Miralles, gran actor i director que des de molt chicotet va començar a pendre part en el mon teatral, fon alumne i companyer de Pepe Mora, Miguel Albenca (el gran obligat), Nieves Royo (la seua dona), Amparo Calatayud, etc. De tots ells va dependre i afegit a la seua memoria prodigiosa ha actuat i representat multitut d'obres -en valencià i castellà- en eixe teatre que ha segut i continua sent l'essencia del teatre en Manises, el Teatre Patronat.

Alberto Fuertes, atre gran actor, en una gran vis comica i que des de chicotet -fent parella en el meu germà Vicente Esteve- destacava en el paper de pastorets comics en les tradicionals i hui desaparegudes actuacions del Belem i la Mort i Passio que se representaven en el Teatre Patronat. Alberto (Cucala entre mosatros i de "mal" nom) es un actor que destaca per la comicitat de les seues actuacions, fent riure encara que no vullgues.

Celestino Esteve, açó son paraules majors, un artiste impresionant, un gran comic que no mes eixir a l'escenari ya fa riure als presents. S'ha donat el cas que una o dos vegades que ha fet papers "serios" en la seua vida, el public no ho ha vist aixina i s'ha posat a riure en el moment ha començat a parlar.

De ment oberta, dispost sempre a participar en tot lo que fa olor a teatre, en tota classe de papers comics, s'ha vestit de tot: De dona, de retor, de frare, de llauraor, de chiquet, d'estatua, de.... lo que vullgues imaginar, i tot ho ha fet i ho fa de categoria, extraordinariament original i, una cosa molt important, es sap els papers de memoria (el seu i el de tots els que ixen). En una paraula un completisim actor que des de ben chicotet gojava i fea fruir en les seues caracterisacions en tots els actes en que apareixia. Un luxe de persona i d'actor que Manises té i tots els amants del teatre tenim que estar-li agraït per les velaes tan marevelloses que estem passant en ell.  

Per a vore mes teatre i coneixer la trayectoria del TEATRE en Manises, els invite a visitar el Blog http://elteatroenmanises.blogspot.com , que recull obres i personages manisers de totes les epoques.

La meua mes efusiva felicitacio als tres premiats i tambe de part del Grup de Teatre pel reconeiximent que han tingut estos tres artistes per part de l'Ajuntament del Poble, perque se ho mereixen.

Pepe Esteve.

PD: El meu agraïment al Departament de Protocol de l'Ajuntament de Manises per la cessio de les fotografies.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario