.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, AGOST 2017

AGENDA MANISERA, AGOST 2017

AM 01

AM 01
.

AM 04

AM 04
.

AM 03

AM 03

.

.

ACV 02

ACV 02

ACV 03

ACV 03
.

ACV 01

ACV 01

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 de Julio al 31 de Agosto 2017)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 de Julio al 31 de Agosto 2017)

.

.

.

.

MOROS I CRISTIANS DE MANISES 2017. RESUM DELS ACTES I DESFILES CELEBRATS. PUCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 01 MOROS I CRISTIANS 2017 ACTES CELEBRATS

REP 01 MOROS I CRISTIANS 2017 ACTES CELEBRATS
.

DESFILE FINAL MOROS I CRISTIANS 2017

MOROS I CRISTIANS DE MANISES 2017. REPORTAJE FOTOGRÁFICO DE LOS DESFILES Y ACTOS CELEBRADOS. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

VICENTE MARTÍNEZ I ANTONIO CORDERO INAUGUREN UNA ORIGINAL EXPOSICIO EN AVEC-GREMI. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02 DIA 6, EXPOSICIÓN EN AVEC GREMIO

REP 02 DIA 6, EXPOSICIÓN EN AVEC GREMIO
.

ORIGINAL EXPOSICIÓN DE DOS ARTESANOS CERAMISTAS EN AVEC-GREMIO. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.
MANISES

REP 03 DIA 12 AMFORA D'OR A PEPE ROYO VILAR

REP 03 DIA 12 AMFORA D'OR A PEPE ROYO VILAR
.
MANISES

.

.
MANISES

REP 04, DIA 15 I 16 FESTA DE LA CERÀMICA

REP 04, DIA 15 I 16 FESTA DE LA CERÀMICA
.
MANISES

.

.
MANISES

REP 05, DIA 15 LA CORDÀ

REP 05, DIA 15 LA CORDÀ
.
MANISES

.

.

ELS CERAMISTES OFERIXEN UNA EXPOSICIO EN EL CENTRE CULTURAL “EL ARTE” AB MOTIU DE LES FESTES DE MANISES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 06, DIA 16 EXPOSICIÓN DE ARTESANOS EN EL ADIFICIO CULTURAL EL ARTE

REP 06, DIA 16 EXPOSICIÓN DE ARTESANOS EN EL ADIFICIO CULTURAL EL ARTE
.

CON MOTIVO DE LAS FIESTAS PATRONALES LOS CERAMISTAS DE MANISES EXPONEN EN EL CENTRO CULTURAL EL ARTE. PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.
MANISES

REP 07, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

REP 07, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA
MANISES

.

.
MANISES

REP 08, DIA 19 FIESTA A SANTAS JUSTA Y RUFINA

REP 08, DIA 19 FIESTA A SANTAS JUSTA Y RUFINA
MANISES

.

.

LA FESTA DE LA TRASLACIÓ, 266 ANYS DE TRADICIONS MANISERES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 09 DIA 14 D'AGOST LA TRASLACIÓ

ESTE 14 DE AGOSTO SE HA CELEBRADO LA FIESTA DE LA “TRASLACIÓ”, CONMEMORANDO LOS 266 AÑOS DE LA INAUGURACIÓN DEL NUEVO TEMPLO DE SAN JUAN BAUTISTA. PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFO.

-

-
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

martes, 25 de mayo de 2010

V MOSTRA DE SAINETS DE MANISES EN LLENGUA VALENCIANA. MAIG DE 2010


V MOSTRA DE SAINETS EN MANISES
EN LLENGUA VALENCIANA 2010.


Fotografia dels guardonats, al final de l'acte, junt a l'Alcalde de Manises i a la Regidora de Cultura.


El premi que consistix en una peça de ceramica que representa l'escenari d'un teatre.


El passat divendres 21 de Maig de 2010, va tindre lloc en l'Auditori Germanies la V Mostra de Sainets de Manises en Llengua Valenciana.

L'Ajuntament de Manises, per mig de la Fundacio Municipal de Cultura, els va oferir un HOMENAGE a tres persones del Mon del Teatre en Manises, que durant molts anys han dedicat el seu esforç i temps a representar -dins i fora de Manises- obres tant en castellà com en Llengua Valenciana.

Alberto Fuertes Albenca, Celestino Esteve Royo i Vicent Miralles Ruiz son tres reconeguts artistes que est any han tingut el reconeiximent per part de l'Ajuntament de Manises, que per mig de la Fundacio de Cultura, els ha oferit est Homenage.

A l'entrà de l'Auditori esteven esperant-los les autoritats i es veren fotografiar tots junts, passant dins per a començar l'acte.

En primer lloc ha pujat Vicente Miralles, a continuacio Alberto Fuertes i finalment Celestino Esteve. Els tres han rebut el premi que consistix en una peça de ceramica que manifesta un escenari d'un teatre.

Despuix de cada una de l'entrega del premi, els tres s'han ditigit als assistents i els han dedicat unes paraules d'agraïment, començant per l'Ajuntament en la persona de l'Alcalde i de la Regidora de Cutura, per a posteriorment a tots els presents i amants del teatre.

Finalment -i com actors que son- han oferit als assistents unes chicotetes parodies de fragments que durant tota la seua vida han representat.

Per a finalisar el Grup de Teatre GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATO, que som companyers de teatre d'ara i de molts anys arrere, hem pujat -com venim fent-ho tots el anys- a fer-se la foto de despedida junt ad ells.
A l'entrada de l'Auditori Germanies de Manises, d'esquerra a dreta:
Celestino Esteve, Alberto Fuertes, Alcalde de Manises, Vicente Miralles i la Regidora de Cultura.


Vicente Miralles Ruiz

Alberto Fuertes AlbencaCelestino Esteve Royo
Grup de Teatre
GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATOEn la fotografia els 3 homenageats, acompanyats pel Grup de Teatre GENT DE MANISES·AMICS DEL PATRONATO, de l'Alcalde de Manises i la Regidora de Cultura i Presidenta de la Fundacio. Fotografia gentilea de Nacho Lambies.Vicente Miralles en un moment de l'actuacio.


Celestino Esteve i Pilar Correcher.
Alberto Fuertes i Celestino Esteve.

Est any han rebut el Premi o Distincio pel seu treball i dedicacio al teatre 3 amics que -cadascu en unes caracteristiques diferents- han aportat i seguixen aportant tot el seu saber i versatilitat i que han sabut adaptar-se a tot tipo de papers i d'obres.

Vicente Miralles, gran actor i director que des de molt chicotet va començar a pendre part en el mon teatral, fon alumne i companyer de Pepe Mora, Miguel Albenca (el gran obligat), Nieves Royo (la seua dona), Amparo Calatayud, etc. De tots ells va dependre i afegit a la seua memoria prodigiosa ha actuat i representat multitut d'obres -en valencià i castellà- en eixe teatre que ha segut i continua sent l'essencia del teatre en Manises, el Teatre Patronat.

Alberto Fuertes, atre gran actor, en una gran vis comica i que des de chicotet -fent parella en el meu germà Vicente Esteve- destacava en el paper de pastorets comics en les tradicionals i hui desaparegudes actuacions del Belem i la Mort i Passio que se representaven en el Teatre Patronat. Alberto (Cucala entre mosatros i de "mal" nom) es un actor que destaca per la comicitat de les seues actuacions, fent riure encara que no vullgues.

Celestino Esteve, açó son paraules majors, un artiste impresionant, un gran comic que no mes eixir a l'escenari ya fa riure als presents. S'ha donat el cas que una o dos vegades que ha fet papers "serios" en la seua vida, el public no ho ha vist aixina i s'ha posat a riure en el moment ha començat a parlar.

De ment oberta, dispost sempre a participar en tot lo que fa olor a teatre, en tota classe de papers comics, s'ha vestit de tot: De dona, de retor, de frare, de llauraor, de chiquet, d'estatua, de.... lo que vullgues imaginar, i tot ho ha fet i ho fa de categoria, extraordinariament original i, una cosa molt important, es sap els papers de memoria (el seu i el de tots els que ixen). En una paraula un completisim actor que des de ben chicotet gojava i fea fruir en les seues caracterisacions en tots els actes en que apareixia. Un luxe de persona i d'actor que Manises té i tots els amants del teatre tenim que estar-li agraït per les velaes tan marevelloses que estem passant en ell.  

Per a vore mes teatre i coneixer la trayectoria del TEATRE en Manises, els invite a visitar el Blog http://elteatroenmanises.blogspot.com , que recull obres i personages manisers de totes les epoques.

La meua mes efusiva felicitacio als tres premiats i tambe de part del Grup de Teatre pel reconeiximent que han tingut estos tres artistes per part de l'Ajuntament del Poble, perque se ho mereixen.

Pepe Esteve.

PD: El meu agraïment al Departament de Protocol de l'Ajuntament de Manises per la cessio de les fotografies.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario