AMICS DE LA CREU DE MAIG, DIVENDRES 3 A LES 19:00 H.

AMICS DE LA CREU DE MAIG, DIVENDRES 3 A LES 19:00 H.

volta a manises, 05.05.24 cartell

volta a manises, 05.05.24 cartell

volta a manises, 5 de maig de 2024

volta a manises, 5 de maig de 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

jueves, 21 de abril de 2011

SEMANA SANTA MANISERA, VIA CRUCIS POR LAS CALLES DE MANISES


SEMANA SANTA MANISERA,
VIA CRUCIS PELS CARRERS DE MANISES

La nit del Dijous Sant, la Parroquia de Sant Joan Batiste, celebra el Via Crucis pel carrer. Es un acte d'oracio i reconeiximent, on els cristians rememorem la Passio i Mort de Nostre Senyor Jesucrist.


En les catorze estacions es lligen les plegaries i els precs que tant comunitariament, com en recolliment particular, fem en est acte tan important en la Semana de Passio.


Manises, i mes concretament en la Parroquia de Sant Joan Batiste, tenim a la vista cada u dels moments en que'l Nostre Senyor va passar el Calvari fins aplegar a la Mort. Les catorze estacions de que consta estan reproduïdes en murals de taulells pels carrers de la Parroquia.


En l'any 1999 la Germandat d'Els Negres -La Soletat- va pendre l'iniciativa de posar en les fronteres de les cases -per on passava el Via Crucis- les mencionades estacions. Cadascuna d'elles fon costejada per una familia que pertany a la Germandat i que per a constancia s'indica baix en el taulell. La primera estacio, com es veu en l'image, va ser a carrec de la Germandat. En la part de dalt s'encontra un chicotet trespol, fet de teules, i baix apareix l'insignia de la Germandat. Estes estacions estan preparades per a conectar en la llum. L'artiste fon José Royo Vilar.

Pepe Esteve.
Manises Online
Abril de 2011


Frontera del carrer del Sagrari, on s'encontra una estacio.


Primera estacio a carrec de la Germandat.
Baix es pot vore l'insignia d'Els Negres.


La primera estacio en el carrer de Sant Joan,
junt a l'Esglesia de S. J. Bte.










Este mural de taulells, estació numero VI, no està exposta en el carrer, en cap frontera, està en un domicili particular, ya que existixen problemes per a posar en el lloc on li correspon. (Maig de 2013).














Este mural de taulells, estació numero XIII, no està exposta en el carrer, en cap frontera, està en un domicili particular, ya que existixen problemes per a posar en el lloc on li correspon. (Maig de 2013).




L'ultima estacio en el carrer Major, en la Plaça de l'Esglesia
.

2 comentarios:

  1. He estado buscando incesantemente las estaciones 6ª y 13ª sin ningún resultado, y ahora veo que tampoco las incluyes. Se han perdido? Que lastima.

    ResponderEliminar
  2. Hola Marcos, gracias por leer mi Blog. Voy a entrar en el tuyo y hablamos. Con relación a las estaciones que me dices que faltan, la nº 6 y la 13, te puedo decir que NO han desaparecido, lo que ocurre es que en la fachada donde tenían que ir los propietarios NO QUIEREN QUE SE PONGAN. No obstante en el mismo lugar, enfrente, es posible que se puedan poner para el 2014. Lo intentaré.

    ResponderEliminar