AMICS DE LA CREU DE MAIG, DIVENDRES 3 A LES 19:00 H.

AMICS DE LA CREU DE MAIG, DIVENDRES 3 A LES 19:00 H.

volta a manises, 05.05.24 cartell

volta a manises, 05.05.24 cartell

volta a manises, 5 de maig de 2024

volta a manises, 5 de maig de 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

jueves, 18 de agosto de 2011

TRADICIONS MANISERES: LA TRASLACIO DE 1961: CLAVARIS, CRONIQUES, II CENTENARI. LA TRASLACIO 2011

TRADICIONS MANISERES

LA TRASLACIO DE 2011

Demà dumenge celebrarem el 260 aniversari de LA TRASLACIO, una Tradicio Manisera que varem començar els nostres antepassats quan varen passar de la Vella a la Nova Iglesia de Sant Joan Batiste el Santissim Sacrament, donant per inaugurada la Nova Esglesia per al cult, ya que l'antiga estava caiguent-se i no oferia seguritat als feligresos.

Es un acte que goja del fervor popular i en el carrer de Mossen Pere Esplugues, davant de la Capelleta de Sant Antoni, es posara l'altar i els adorns per a que en tota dignitat es puga celebrar la santa Missa.

En estes dos fotografies, propietat de José Segura Folgado, es pot vore als Clavaris de la festa de 1961, aixina com el multitudinari acte que va tindre lloc eixe dia per la vesprà, en la Plaça de l'Esglesia, en el festival dels chiquets.

He posat alguns noms (dels que reconec) i espere -poc a poc- anar completant els que falten. Si algun em pot ajudar a reconeixer als que falten, li heu agrairé.


Portada del programa de les festes de juliol de 1970, en el que l'artiste, José Royo Vilar, ha vollgut juntar, l'unio de dos pobles ( Paterna en la seua Torre i Manises en la Sequia d'Els Arcs ), passant pel riu Guadalaviar - hui Riu Turia - en la barca on es trasllada el Viatic de l'Iglesia de Paterna a l'Esglesia de Sant Joan Batiste de Manises.

Programa oficial del Bicentenari de la Traslacio 1751-1951

Llibre editat en 2002, on es recull la cronica de la celebracio

Recordant LA TRASLACIO d'atres anys, incluixc un enllaç a LA TRASLACIO de 2008 i 2010.

https://files.manisesonline.es/latraslacio.pdf

http://manisesonline.blogspot.com/search/label/La%20Traslacio%202010

No hay comentarios:

Publicar un comentario