.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, OCTUBRE 2017

AGENDA MANISERA, OCTUBRE 2017

AM 01, DIES 20, 21 I 22 D'OCTUBRE

AM 01, DIES 20, 21 I 22 D'OCTUBRE
.

AM 02, DIES 20, 21 I 22

AM 02, DIES 20, 21 I 22

AM 03, día 22 clásicos populares

AM 03, día 22 clásicos populares

El domingo 22 de Octubre,celebramos la XII Edición de nuestra tradicional concentración de clásicos populares. Este año esperamos una afluencia de 90 unidades.El evento comenzará sobre las 10:00h. inscripción y recepción de vehículos,entrega de dorsales y obsequios a los vehículos asistentes.Almuerzo y sobre las 11:30h. paseo por nuestra población. Acabado el paseo nos desplazaremos hasta el polígono para visitar las instalaciones del karting Manises, donde los vehículos que lo deseen podrán mostrarnos su destreza. Contaremos con la exhibición de un piloto profesional que hará las delicias de los asistentes. Sobre las 14:30h. regresaremos a la falla para la tradicional comida de hermandad entre falleros y visitantes.Continuamos colaborando con Cáritas, en la que falleros y visitantes pueden colaborar con cualquier donación de alimentos no perecederos.Nada mas, si os falta alguna información no dudéis en poneros en contacto conmigo. Gracias de antemano por vuestra colaboración, un saludo y daros una vuelta el domingo, os gustará el ambiente. Muchas gracias y nos vemos.

AM 04

AM 04

.

.

ACV 02 dia 18 ateneu

ACV 02 dia 18 ateneu

ACV 03

ACV 03
.

ACV 01, DIA 26, MCGM

ACV 01, DIA 26, MCGM

ACV 04, MCGLEZ MARTÍ

ACV 04, MCGLEZ MARTÍ

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 d'Octubre 2017)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 d'Octubre 2017)

.

.

.

.

EL TRINQUET MUNICIPAL DE MANISES ¿PERQUÉ NO PORTA EL NOM DE JUAN BLASCO NAVARRO “TALES”?.

PER A + INFO, PUNCHA EN LA FOTO.

REP 01, EL TRINQUET DE MANISES JUAN BLASCO NAVARRO

REP 01, EL TRINQUET DE MANISES JUAN BLASCO NAVARRO
.

HAN PASADO DOS AÑOS DESDE QUE SE COLOCÓ EL MURAL CERÁMICO EN EL TRINQUET, EN EL QUE SE LE BAUTIZABA COMO JUAN BLASCO NAVARRO.

SOLICITO AL ALCALDE DE MANISES, QUE A LA MAYOR BREVEDAD, COLOQUE LA PLACA DE CERÁMICA CON SU NOMBRE, EN LA FACHADA DEL EDIFICIO. PINCHA EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN.

.

.

MANISES EN 1959, INAUGURACIONS DE QUATRE MILLORES PER AL POBLE:

BARRI DE SANTA FÉLIX, ALLUMENAMENT DELS FANALS DE LA PL. DE L’AJUNTAMENT, COLEGE VICENTE NICOLAU I LA BASCULA.

PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02 BARRI SANTA FÉLIX

REP 02 BARRI SANTA FÉLIX
.

MANISES EN EL AÑO 1959, CON LAS INAUGURACIONES QUE MODERNIZABAN NUESTRA CIUDAD: EL BARRIO DE SANTA FÉLIX, EL COLEGIO VICENTE NICOLAU BALAGUER, EL ALUMBRADO DE LA PLAZA DEL AYUNTAMIENTO Y LA BÁSCULA.

PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

SITUACIO ACTUAL DEL PONT QUE UNIX MANISES I PATERNA.

PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 03, EL PONT DE MANISES A PATERNA

REP 03, EL PONT DE MANISES A PATERNA
.

LA FALTA DE MANTENIMIENTO EN EL PUENTE QUE UNE MANISES CON PATERNA HACE QUE EL DETERIORO SEA EVIDENTE. ASÍ ESTÁ EN ESTOS MOMENTOS.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

ES COMPLIXEN 30 ANYS DES DE QUE ES VA FER LA DONACIO AL POBLE DE MANISES DEL JARDI, PER PART DEL MOPU.

FALTA DE MANTENIMENT I MATERIALS QUE EL FACEN QUE REALMENT SIGA UN JARDI.

PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 04, EL JARDÍ DEL MOPU

REP 04, EL JARDÍ DEL MOPU
.

HACE EXACTAMENTE 30 AÑOS QUE EL MOPU (MINISTERIO DE OBRAS PÚBLICAS) CEDIÓ EL JARDÍN PARA DISFRUTE DE LOS VECINOS DE MANISES. SU FALTA DE ADECENTAMIENTO Y LAS MÍNIMAS CONDICIONES PARA SU USO LO RELEGAN A UN SOLAR LLENO DE SUCIEDAD.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

DIRECTORI MANISER: CARRER DEL MESTRE BRETÓN

PUNCHA PER A + INFO

REP 05 CARRER DEL MESTRE BRETÓN

REP 05 CARRER DEL MESTRE BRETÓN
.

CALLES DE MANISES: MAESTRO BRETÓN (TOMÁS BRETÓN HERNÁNDEZ).

PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

CARRERS DE LA CIUTAT DE MANISES: FRANCISCO VALLDECABRES MUÑOZ.

PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 06 AVDA. FCO VALLDECABRES

REP 06 AVDA. FCO VALLDECABRES
.

LA AVENIDA DE FRANCISCO VALLDECABRES, UNA MUESTRA DE CERÁMICA CONTEMPORÁNEA.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

MANISERS ILUSTRES: LUIS ARMELLES GARCÍA, BIOGRAFIA I CARRER EN MANISES.

PUCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 07, MANISER ILUSTRE, BIOGRAFIA I CARRER EN EL SEU NOM

MANISES TIENE DEDICADA UNA CALLE A LUIS ARMELLES, CONOCE SU BIOGRAFÍA Y EL PORQUÉ.

PINCHA EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN.

.

.
CARRERS DE MANISES: PINTOR DOMINGO. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 08, CARRER PINTOR DOMINGO

CALLES DE LA CIUDAD DE MANISES: PINTOR DOMINGO. PARA + INFO PINCHA EN LA FOTO

.

.

CARRERS DE LA CIUTAT DE MANISES: MAESTRO CHAPÍ

PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 09, CARRER MAESTRO CHAPÍ

CALLES DE LA CIUDAD DE MANISES: MAESTRO CHAPÍ, BIOGRAFÍA Y UBICACIÓN.

PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

-

-
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

viernes, 4 de mayo de 2012

LES CREUS DE MAIG 2012


Articul Bilingüe


Idioma Valencià

LES CREUS DE MAIG DE 2012

Per tercer any consecutiu els AMICS DE LES CREUS DE MAIG de Manises, de la part antiga o historica del poble, corresponent a la Parroquia de Sant Joan Batiste, han plantat LA CREU DE MAIG.
Est any l'artiste José Royo Vilar, ha fet un disseny diferent a la de l'any passat, i sense que faltara la ceramica, s'ha volgut reproduir una Creu en alguns canvis que a jui de la majoria eren els mes adequats.
Des de dins de l'antic saló de Miguel El Pasticer, on tenim la seu per a reunir-se, es varen traure tots els elements necessaris per al montage, i des del dimecres dia 2, en que començarem a preparar el montage de la Creu, varen ser moltes les persones que s'acostaren a vore qué es lo que estavem preparant.
Com es por vore en les fotografies que es mostren a continuacio, en el soport que sosté la Creu, estaven representades -en fotografia- quatre simbols de Manises; de front, l'escut de Manises, a continuacio la fotografia de Les santes Escudelleres, despres la Creu de Ceramica de l'Avinguda i finalment la fotografia de Sant Joan Batiste, treta del mural que s'encontra en el carrer de San Joan i que es feu en l'any 2001.
El colorit de les flors, el tancat en flors de les macetes, aixina com els bolarros de ferro, donaven una lluminositat i senzillea a la Creu d'est any.
Els actes començaren el dia 3 pel mati, quan -a les 12:15 hores- es varen disparar 6 salves o avisos de la festivitat del dia.
Des del moment en que va quedar plantà en el centre de la plaça, foren moltes les persones que vullgueren fotografiar-se en ella, i s'ha intentat fer un chicotet reportage de la Creu, des de tots els anguls possibles, per a tindre una visió mes general de com havia quedat definitivament.
Despres a les 20:00 hores ( 8 de la nit ) va tindre lloc la Missa en l'Iglesia de Sant Joan i posteriorment es varem traslladar a la Plaça, on Don Valentin, Retor de la Parroquia va dir les oracions de la lliturgia del dia, i a continuacio es va procedir a la Benediccio del Terme de Manises, que antigament es fea a primera hora del matí, posteriorment anava fent-se mes tart, ya que la transformacio industrial de Manises aconsellava atrassar l'hora per la poca assistencia.
Per ultim dir que la Benediccio del Terme de Manises, en que se demanava – ademes de bones collites - faena, salut i prosperitat per al poble, es celebrava en el Passeig de Guillermo de Osma, que llavors quedava a les afores del poble, i alli es traslladaven els manisers que, havent finalisat el treball quotidià, en les fabriques, acodien a acompanyar als sacerdots als actes que tenien lloc.
Despres de que Don Valentin finalisara l'acte en la plaça, tornarem a l'Esglesia, i alli va agrair als assistents la seua presencia i desijar que este homenage a la Creu, esta tradicio manisera, valenciana i mundial no es perguera i anara cada vegà a mes.
El membres de l'Associacio de les Creus de Maig, agraïxen als representants de les Falles que varen acodir a l'acte, a Fina ( Viuda de Miguel El Pasticer ), a l'Ajuntament que ha colaborat en la llum i els bolarros, a tots els feligressos que en la seua presencia donaren solemnitat a l'acte, i per damunt de tot a totes les persones que desinteressadament han aportat lo que han cregut convenient per a que es poguera plantar la Creu de Maig de 2012.
Proximament es farà publica la nota d'ingressos i gastos de la festa, per a general coneiximent i que cadascu sapia en que s'han gastat els diners.
Moltes gracies a tots.
El membres de l'Associacio de Les Creus de Maig de 2012.
Idioma Castellano o Español

EN CONSTRUCCIÓN


Postal que se ha regalado a todos los asistentes


Componentes de l' Associacio d'Amics de Les Creus de Maig:
De izquierda a derecha:
  • Aurelio Urkullu
  • Salvador Furió Alpuente
  • Paco Benlloch Taberner
  • José Miguel Morató Enguídanos
  • José Royo Vilar
  • Pepe Segura Folgado
  • Pepe Esteve Navarro
  • Paco Tos Viala


Los actos de la Festividad de Les Creus de Maig, dieron comienzo por la tarde, que como se puede comprobar, también se acercaron a fotografiarse con la Cruz.Las representantes de las Fallas, que acudieron al acto.


.

No hay comentarios:

Publicar un comentario