MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

viernes, 4 de mayo de 2012

LES CREUS DE MAIG 2012


Articul Bilingüe


Idioma Valencià

LES CREUS DE MAIG DE 2012

Per tercer any consecutiu els AMICS DE LES CREUS DE MAIG de Manises, de la part antiga o historica del poble, corresponent a la Parroquia de Sant Joan Batiste, han plantat LA CREU DE MAIG.
Est any l'artiste José Royo Vilar, ha fet un disseny diferent a la de l'any passat, i sense que faltara la ceramica, s'ha volgut reproduir una Creu en alguns canvis que a jui de la majoria eren els mes adequats.
Des de dins de l'antic saló de Miguel El Pasticer, on tenim la seu per a reunir-se, es varen traure tots els elements necessaris per al montage, i des del dimecres dia 2, en que començarem a preparar el montage de la Creu, varen ser moltes les persones que s'acostaren a vore qué es lo que estavem preparant.
Com es por vore en les fotografies que es mostren a continuacio, en el soport que sosté la Creu, estaven representades -en fotografia- quatre simbols de Manises; de front, l'escut de Manises, a continuacio la fotografia de Les santes Escudelleres, despres la Creu de Ceramica de l'Avinguda i finalment la fotografia de Sant Joan Batiste, treta del mural que s'encontra en el carrer de San Joan i que es feu en l'any 2001.
El colorit de les flors, el tancat en flors de les macetes, aixina com els bolarros de ferro, donaven una lluminositat i senzillea a la Creu d'est any.
Els actes començaren el dia 3 pel mati, quan -a les 12:15 hores- es varen disparar 6 salves o avisos de la festivitat del dia.
Des del moment en que va quedar plantà en el centre de la plaça, foren moltes les persones que vullgueren fotografiar-se en ella, i s'ha intentat fer un chicotet reportage de la Creu, des de tots els anguls possibles, per a tindre una visió mes general de com havia quedat definitivament.
Despres a les 20:00 hores ( 8 de la nit ) va tindre lloc la Missa en l'Iglesia de Sant Joan i posteriorment es varem traslladar a la Plaça, on Don Valentin, Retor de la Parroquia va dir les oracions de la lliturgia del dia, i a continuacio es va procedir a la Benediccio del Terme de Manises, que antigament es fea a primera hora del matí, posteriorment anava fent-se mes tart, ya que la transformacio industrial de Manises aconsellava atrassar l'hora per la poca assistencia.
Per ultim dir que la Benediccio del Terme de Manises, en que se demanava – ademes de bones collites - faena, salut i prosperitat per al poble, es celebrava en el Passeig de Guillermo de Osma, que llavors quedava a les afores del poble, i alli es traslladaven els manisers que, havent finalisat el treball quotidià, en les fabriques, acodien a acompanyar als sacerdots als actes que tenien lloc.
Despres de que Don Valentin finalisara l'acte en la plaça, tornarem a l'Esglesia, i alli va agrair als assistents la seua presencia i desijar que este homenage a la Creu, esta tradicio manisera, valenciana i mundial no es perguera i anara cada vegà a mes.
El membres de l'Associacio de les Creus de Maig, agraïxen als representants de les Falles que varen acodir a l'acte, a Fina ( Viuda de Miguel El Pasticer ), a l'Ajuntament que ha colaborat en la llum i els bolarros, a tots els feligressos que en la seua presencia donaren solemnitat a l'acte, i per damunt de tot a totes les persones que desinteressadament han aportat lo que han cregut convenient per a que es poguera plantar la Creu de Maig de 2012.
Proximament es farà publica la nota d'ingressos i gastos de la festa, per a general coneiximent i que cadascu sapia en que s'han gastat els diners.
Moltes gracies a tots.
El membres de l'Associacio de Les Creus de Maig de 2012.
Idioma Castellano o Español

EN CONSTRUCCIÓN


Postal que se ha regalado a todos los asistentes


Componentes de l' Associacio d'Amics de Les Creus de Maig:
De izquierda a derecha:
  • Aurelio Urkullu
  • Salvador Furió Alpuente
  • Paco Benlloch Taberner
  • José Miguel Morató Enguídanos
  • José Royo Vilar
  • Pepe Segura Folgado
  • Pepe Esteve Navarro
  • Paco Tos Viala






















Los actos de la Festividad de Les Creus de Maig, dieron comienzo por la tarde, que como se puede comprobar, también se acercaron a fotografiarse con la Cruz.



Las representantes de las Fallas, que acudieron al acto.


























.

No hay comentarios:

Publicar un comentario