MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

martes, 7 de mayo de 2013

MERCAT DE L'ESCURAETA EN VALENCIA


L'ESCURAETA,
MOSTRA I VENDA DE
CERAMICA ARTESANAL
EN LA PLAÇA DE LA REINA
DE VALENCIA.

L'orige del Mercat de l'Escuraeta es remonta als Segles XIII i XIV, quan els aprenents que treballaven el barro-fanc, eixien a exposar les seues manualitats i demostrar que eren valits per a perteneixer al Gremi d'Alfarers, que en Manises es va constituir oficialment -en estatuts- en l'any 1609, Segle XVII.

Està en la Plaça de la Reina, davant de la Catedral i des del segon dumenge de Maig, fins al  dia d'El Corpus en Juny, es poden comprar les artesanies que de tot tipo es mostren.

Plats, florers, centres, taulells, campanes, safes, pichers, morters, culleres i imagens de tot tipo son algunes de les peces que es poden encontrar en este Mercat Tradicional Valencià, del que -per damunt de tot- es la campaneta la que s'emporta el premi, per ser la peça mes demanada de totes les que n'hi han.

No deixeu de portar als fills o nets a vore i gojar d'este mercat artesà valencià que guarda la Tradicio des del segle XIII. 


Una mostra de l'artesania, i en concret de ceramica de Manises, que està present en el Mercat.

Mes informacio, en l'enllaç:

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario