BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, ABRIL 2018

AGENDA MANISERA, ABRIL 2018

AM 01, DIA 22: FIRA DEL LLIBRE

AM 01, DIA 22: FIRA DEL LLIBRE

AM 02

AM 02

AM 03

AM 03

ACV 02, DIA 20 D'ABRIL

ACV 02, DIA 20 D'ABRIL
.

ACV 03, ACTIVITATS DEL MUSEU NACIONAL DE CERÁMICA

ACV 03, ACTIVITATS DEL MUSEU NACIONAL DE CERÁMICA

ACV 01, EL HUMOR DE BLAY

ACV 01, EL HUMOR DE BLAY

ACV 04 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30 de Abril de 2018)

ACV 04 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30 de Abril de 2018)
MANISES

REP 01

REP 01
.
MANISES
MANISES

REP 02

REP 02
.
MANISES
MANISES

REP 03

REP 03
MANISES
EL COMBREGAR D’IMPEDITS, UNA TRADICIÓ MANISERA EN LA FESTA A SANT VICENT FERRER. PUN CHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 04, ABRIL 9: EL CONBREGAR D'IMPEDITS

EN LA FIESTA A SAN VICENTE FERRER, PATRÓN DEL REINO DE VALENCIA, MANISES CELEBRA EL COMULGAR DE LOS IMPEDIDOS, PROCESIÓN EN LA QUE SE LLEVA A CASA DE LOS ENFERMOS O IMPEDIDOS LA COMUNIÓN. PINCHE EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN

MANISES

REP 05, ABRIL 10: CENTRO CULTURAL EL ARTE

MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
MANISES
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES
MANISES

REP 08

REP 08
MANISES
MANISES

REP 09

REP 09
MANISES
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

sábado, 12 de octubre de 2013

NOU D'OCTUBRE DE 2013, DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


DIMECRES, NOU D'OCTUBRE DE 2013
DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


La senyera dels valencians.


En l'image del Rei Jaume Ier, situada en el Parterre, i tenint sempre present a este Gran Rei, començaren els actes festius de la celebracio -per part de Tots els Valencians- del Nou d'Octubre de 2013.

Els actes començaren a les 00.00 hores en el que va tindre lloc un festival de foc en l'antic Riu Turia, en el Pont de les Flors.

Pel matí a las 11:30 hores va tindcre lloc la recepcio de les autoritats en l'Ajuntament, llectura del Decret de l'Alcaldia i l'entrega de la Senyera que es guarda en l'Archiu Municipal..

Poc abans del migdia, es varen disparar unes salves i a les 12:00 hores, en punt, baixaren la Senyera del balcó municipal, començant la processó civica.

Ya a les 10:00 h. la Plaça de l'Ajuntament estava casi plena de valencians que volien gaudir de la festa i gojar del dia que va amaneixer solejat i  d'excelent temperatura.

Per tota la plaça ee concentraven les entitats culturals i associacions que anaven a companyar a la Reial Senyera pels carrers de Valencia. 

En un dia de festa i reivindicatiu, esta camiseta era una de les que cada grup portava i que junt al cants de:
  • FORA EL CATALÀ DE L'ESCOLA,
  • DIA NACIONAL VALENCIÀ,
  • REIVINDIQUEM LO NOSTRE,
  • VIXCA EL REGNE DE VALENCIA,
  • VIXCA LA LLENGUA VALENCIANA, NO CATALANA,
tot el poble acompanyà a la Reial Senyera i autoritats, que eixint de la Plaça de l'Ajuntament, coninuaren pel carrer de Sant Vicent, Plaça de la Reina, entrant per la porta dels Ferros. Dins es va interpretar un Te Deum. Finalisat varen eixir per la Plaça de l'Almoina, Carrer Barchilla, Plaça de la Reina al Carrer de la Pau en direccio al Parterre.


En el Parterre -de gom a gom- esperavem la vinguda de la Reial Senyera, i despres dels actes protocolaris davant de l'image del Rei En Jaume -i per a finalisar- es va cantar i tocar l'Himne Regional o de la Comunitat Valenciana.

Per a finalisar es dirigirem a l'Ajuntament, pel carrer de Pintor Sorolla, Barques i a la Plaça.

Tots els que alli estavem es quedarem a la finaliacio d'este gran dia i  vore la mascletà que tingué lloc a les 14:00 hores.

Per la vesprà, a les 16:00 horas, la popular Dansà en la Plaça de la Verge i festival de Balls, Musica i Cançons Valencianes.

A les 17:00 hores, entrà Cristiana i Mora, Ciutat de Valencia.

Hui NOU D'OCTUBRE, els valencians celebrem el nostre DIA DELS ENAMORATS i les botigues i pastisseries estaven plenes de detalls per a poder oferir a la nostra mare, dona o amiga, la piuleta i el tronaor, junt al mocaor, tradició tipica valenciana, que any darrere any goja de mes aceptacio.


Carrer del Pintor Sorolla


Carrer de Les Barques

LA MOCAORÀ, SANT DONÍS,
EL DIA DELS ENAMORATS VALENCIANS.


La mocaorà té el seu orige en el segle XVIII, quan pel Decret de Nova Planta , prohibiren les festes que es celebraven per l'entrà de Jaume I en Valencia.

En resposta dels valencians a la prohibició dels Borbons, els forners i pastissers començaren a fer dolços de massapà, que representaven els coets que no podien tirar, d'ahi naix la piuleta i el tronaor.

S'acompanyava de frutes i hortalices -fruta de l'horta valenciana- i (segons les creencies populars) eren les mateixes frutes que els moros regalaven a Na Violant d'H. dona de Jaume Ier. 
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario