.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, JUNIO 2017

AGENDA MANISERA, JUNIO 2017

AM 06 dia 24 ball de les coveteres

AM 06 dia 24 ball de les coveteres

AM 01 dia 24 concert

AM 01 dia 24 concert

AM 09 dia 25 veïns

AM 09 dia 25 veïns

AM 05

AM 05

AM 07

AM 07

AM 04 dia 13 juliol amfora d'or

AM 04 dia 13 juliol amfora d'or

AM 02 ASS DE VEÏNS CENTRE HISTORIC

AM 02 ASS DE VEÏNS CENTRE HISTORIC

AM 03 DIA 29 TEATRE

AM 03 DIA 29 TEATRE

AM 08 DIA 2 DE JUNY

AM 08 DIA 2 DE JUNY

AM 06 EXPOSICIONES DEL PRESENTE TRIMESTRE

AM 06 EXPOSICIONES DEL PRESENTE TRIMESTRE

.

.

ACV 02

ACV 02

ACV 04

ACV 04

ACV 07

ACV 07

ACV 03 DIA 16 RACV

ACV 03 DIA 16 RACV

ACV 05 DIA 16, RACV

ACV 05 DIA 16, RACV

ACV 01 RACV CICLE DE CONFERENCIES

ACV 01 RACV CICLE DE CONFERENCIES

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30.06.17)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30.06.17)

.

.

.

.
MANISES

REP 01 EL NIÑO JESÚS DE PRAGA 1967

MANISES

.

.

OBERTA L’EXPOSICIO EN EL CENTRE CULTURAL “EL ARTE”, DE DIBUIXOS DELS ALUMNES DELS COLEGES DE MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 02 EXPO EL ARTE

EN EL CENTRO CULTURAL EL ARTE SE ENCUENTRAN LOS TRABAJOS REALIZADOS POR LOS ALUMNOS DE LOS COLEGIOS DE MANISES. TEMA: LA FIESTA Y CABALGATA DE LA CERÁMICA. ESTARÁ ABIERTA HASTA EL 30 DE JUNIO DE 2017. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFO.

.

.

SOLEMNE CLAUSURA DE LES XL HORES EN LA PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 03 LES QUARANTA HORES

LA PARROQUIA DE SAN JUAN BAUTISTA HA CELEBRADO CON GRAN SOLEMNIDAD LA FIESTA DE “LES XL HORES”. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

EXPOSICIO EN LA CASA DE CULTURA DEL PROGRAMA CONVIVENCIA MAJORS. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 04 TALLER CASA DE CULTURA

EN LA CASA DE CULTURA SE ENCUENTRAN EXPUESTOS LOS TRABAJOS REALIZADOS EN EL TALLER “CONVIVENCIA MAYORES” HASTA EL DÍA 11 DE JUNIO. PINCHA EN LA IMAGEN PARA + INFO.

.

.

EL SORTEIG DE LA LOTERIA DEL DISSABTE 10 DE JUNY EN MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

DIA 10 PRIMER PREMI

DIA 10 SEGON PREMI

REP 05 03 TERCER PREMI

EL SORTEO DE LA LOTERÍA NACIONAL DEL PASADO SÁBADO 10 DE JUNIO TUVO LUGAR EN MANISES. PINCHA EN LA FOTO PARA VER UN PEQUEÑO REPORTAJE.

.

.

LA FESTA DEL NINYET EN LA PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 06 DIA 11, EL NIÑO 2017

LA PARROQUIA DE SAN JUAN BAUTISTA HA CELEBRADO LA FIESTA DEL NIÑO JESÚS DE PRAGA. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

CARRER DEDICAT A GADEA, PEPE GADEA, EL FOTOGRAF QUE HA DEIXAT UN LLEGAT IMPORTANTISSIM PER AL POBLE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 07 CARRER DE GADEA

PEPE GADEA, EL FOTÓGRAFO, UNO DE LOS CINCO QUE HAN DEJADO UNA HISTORIA DE MANISES EN IMÁGENES, TIENE UNA CALLE CON SU NOMBRE EN NUESTRA CIUDAD. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

A JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ, CERAMISTE I QUE FON ALCALDE DEL POBLE, L’AJUNTAMENT DE MANISES LI VA DEDICAR UN CARRER. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 08 CARRER DE JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ

AL GRAN CERAMISTA Y ALCALDE DE MANISES JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ, EL AYUNTAMIENTO LE DEDICÓ UNA CALLE EN EL BARRIO SAN FRANCISCO. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

EL SOPAR DE LA CERAMICA PER LA CLAVARIA DE LES SANTES ESCUDELLERES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 09 DIA 17, LES SANTES SOPAR

EL SÁBADO TUVO LUGAR LA CENA DE LA CERÁMICA QUE LA CLAVARIA DE SANTAS JUSTA Y RUFINA ORGANIZA COMO PRELUDIO DE SUS FIESTAS PATRONALES. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

-

-

LA FESTA DEL CORPUS EN LA CIUTAT DE MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 10 DIA 18 EL CORPUS

LA FESTIVIDAD DEL CORPUS SE HA CELEBRADO EN MANISES CON LA SOLEMNIDAD QUE LE CARACTERIZA Y GUARDANDO LA TRADICIÓN DE LAS DANZAS Y REPRESENTACIONES. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

sábado, 12 de octubre de 2013

NOU D'OCTUBRE DE 2013, DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


DIMECRES, NOU D'OCTUBRE DE 2013
DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


La senyera dels valencians.


En l'image del Rei Jaume Ier, situada en el Parterre, i tenint sempre present a este Gran Rei, començaren els actes festius de la celebracio -per part de Tots els Valencians- del Nou d'Octubre de 2013.

Els actes començaren a les 00.00 hores en el que va tindre lloc un festival de foc en l'antic Riu Turia, en el Pont de les Flors.

Pel matí a las 11:30 hores va tindcre lloc la recepcio de les autoritats en l'Ajuntament, llectura del Decret de l'Alcaldia i l'entrega de la Senyera que es guarda en l'Archiu Municipal..

Poc abans del migdia, es varen disparar unes salves i a les 12:00 hores, en punt, baixaren la Senyera del balcó municipal, començant la processó civica.

Ya a les 10:00 h. la Plaça de l'Ajuntament estava casi plena de valencians que volien gaudir de la festa i gojar del dia que va amaneixer solejat i  d'excelent temperatura.

Per tota la plaça ee concentraven les entitats culturals i associacions que anaven a companyar a la Reial Senyera pels carrers de Valencia. 

En un dia de festa i reivindicatiu, esta camiseta era una de les que cada grup portava i que junt al cants de:
  • FORA EL CATALÀ DE L'ESCOLA,
  • DIA NACIONAL VALENCIÀ,
  • REIVINDIQUEM LO NOSTRE,
  • VIXCA EL REGNE DE VALENCIA,
  • VIXCA LA LLENGUA VALENCIANA, NO CATALANA,
tot el poble acompanyà a la Reial Senyera i autoritats, que eixint de la Plaça de l'Ajuntament, coninuaren pel carrer de Sant Vicent, Plaça de la Reina, entrant per la porta dels Ferros. Dins es va interpretar un Te Deum. Finalisat varen eixir per la Plaça de l'Almoina, Carrer Barchilla, Plaça de la Reina al Carrer de la Pau en direccio al Parterre.


En el Parterre -de gom a gom- esperavem la vinguda de la Reial Senyera, i despres dels actes protocolaris davant de l'image del Rei En Jaume -i per a finalisar- es va cantar i tocar l'Himne Regional o de la Comunitat Valenciana.

Per a finalisar es dirigirem a l'Ajuntament, pel carrer de Pintor Sorolla, Barques i a la Plaça.

Tots els que alli estavem es quedarem a la finaliacio d'este gran dia i  vore la mascletà que tingué lloc a les 14:00 hores.

Per la vesprà, a les 16:00 horas, la popular Dansà en la Plaça de la Verge i festival de Balls, Musica i Cançons Valencianes.

A les 17:00 hores, entrà Cristiana i Mora, Ciutat de Valencia.

Hui NOU D'OCTUBRE, els valencians celebrem el nostre DIA DELS ENAMORATS i les botigues i pastisseries estaven plenes de detalls per a poder oferir a la nostra mare, dona o amiga, la piuleta i el tronaor, junt al mocaor, tradició tipica valenciana, que any darrere any goja de mes aceptacio.


Carrer del Pintor Sorolla


Carrer de Les Barques

LA MOCAORÀ, SANT DONÍS,
EL DIA DELS ENAMORATS VALENCIANS.


La mocaorà té el seu orige en el segle XVIII, quan pel Decret de Nova Planta , prohibiren les festes que es celebraven per l'entrà de Jaume I en Valencia.

En resposta dels valencians a la prohibició dels Borbons, els forners i pastissers començaren a fer dolços de massapà, que representaven els coets que no podien tirar, d'ahi naix la piuleta i el tronaor.

S'acompanyava de frutes i hortalices -fruta de l'horta valenciana- i (segons les creencies populars) eren les mateixes frutes que els moros regalaven a Na Violant d'H. dona de Jaume Ier. 
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario