ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

sábado, 11 de octubre de 2014

EL NOU D'OCTUBRE, LA FESTA DE TOTS ELS VALENCIANS D'ALACANT, CASTELLO I VALENCIA.


EL NOU D'OCTUBRE DIA DE LA
PATRIA VALENCIANA,
LA FESTA DE TOTS ELS VALENCIANS
D'ALACANT, CASTELLO I VALENCIA


Frontera de l'Ajuntament de Valencia el passat 9 d'Octubre 2014, abans de baixar a la Real Senyera pel balco.

Parlar del NOU D'OCTUBRE es parlar de Festa, Soroll, Llum, Alegria, Sentiment i Valencianitat, ya que este dia es commemora la Gran Festa dels Valencians d'Alacant, Castello i Valencia.

En este dia de l'any 1238 va entrar en Valencia -Cap i Casal del Regne- el Rei Jaume I el Conquistador que va guanyar als sarraïns -als moros-, la batalla en la que va entrar victorios en la Ciutat de Valencia i que fon l'inici de la fundacio del REGNE DE VALENCIA.

Els actes institucionals, en els que participa el poble, comença a les 11:00 hores, quan baixa la Real Senyera pel balco de l'Ajuntament, i una vegà alli va en provesso civica fins a la Catedral de Valencia, on es canta un solemne Te Deum, per a despuix anar al Parterre on es llig un manifest li fem l'ofrena floral a l'estatua del Rei. Posteriorment la Real Senyera torna a l'Ajuntament, en el mateix protocol i es dispara una extraordinaria disparà en la Plaça de l'Ajuntament, que est any -com tots els anteriors- ha segut extraordinaria.

Es un dia reivindicatiu perque els valencians ixen al carrer, des de ben mati, per a engalanar i flamegant a l'aire l'ensenya de la Nostra Senyera Coronada signe de Llibertat i Valenciania. Durant la provesso civica que ix des de la Plaça de l'Ajuntament, passa pel carrer de Sant Vicent, fins a la Catedral, passant per la Plaça de la Reina, les autoritats politiques, els representants de partits i associacions civiques valencianes d'Alacant, Castello i Valencia, reben els aplaudiments o les critiques en forma de chiulits i alguna que atra paraula de descalificacio, pel comportament en el carrec (per eixemple la corrupcio) i la falta de corage i determinacio per a reivindicar el paper de Valencia (Alacant, Castello i Valencia) en el conjunt d'Espanya i sobre tot la falta d'inversions del Govern Espanyol per a fer creixer a una Regio que es una dels 3 pilars en que se fonamenta la grandea, riquea i prosperitat de tots: El Corredor Mediterrani.

Les retallades en els servicis publics essencials per a una bona calitat de vida i el sistema educatiu valencià es atra de les reivindicacions. Les Entitats Valencianistes ixen al carrer i demanem la finalisacio d'un sistema en el que no s'ensenya l'Idioma Valencià, sino un híbrit catalanisat que no seguix les normes valencianes sino que s'acull a la normativa fabriana catalanista i que en el Nostre Regne es l'ent l'A.V.LL. (Academia Valenciana de la Llengua), composta per filolecs catalanistes y pro Unitat de la Llengua que dicten les normes alienes als valencians. Front ad aco pancartes i manifests que es portaven en el recorregut per les Associacions Valencianistes (i algun partit infiltrat que vol fer creure que remen per a Valencia, quan no es aixina).

Per a finalisar -i despuix del Parterre, per l'ofrena floral- en la Plaça de l'Ajuntament acaba la festa en una excelent disparà de la que gogen tots els assistents a l'acte.


Per als valencians este dia es un dia dolç perque celebrem el dia de Sant Donis, el dia dels Enamorats en la Nostra Terra i es regala a la dona, novia, amiga, mare, etc. un mocaor en llepolies (la piuleta i el tronaor tipiques) en recort de l'obsequi que en el seu dia els valencians de 1238 li varen regalar a la Reina Violant d'Hongria, dona de Jaume I, de fruites i verdures de l'horta valenciana.

Imagens de la multitudinaria presencia de valencians en la Plaça de l'Ajuntament de Valencia.












ENTITATS CIVIQUES VALENCIANES
I VALENCIANISTES EN LA PROVESSO
CIVICA PELS CARRERS DE VALENCIA.







Quadro de taulells en la rendicio dels moros en 1238.






LA FESTA DE SANT DONÍS
DIA DELS ENAMORATS PER ALS VALENCIANS



Llepolies, la piuleta i el tronaor, dolços tipics valencians.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario