SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE



GRACIES PER VISITAR EL BLOG. GRACIAS POR VISITAR EL BLOG. MERCI DE VISITER LE BLOG. THANKS FOR VISITING THE BLOG. Vielen Dank für den Besuch der Blog.


ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

domingo, 11 de octubre de 2015

EL NOU D'OCTUBRE, DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


EL 9 D'OCTUBRE DIA DEL POBLE VALENCIÀ


Est any la celebracio del 9 d'Octubre ha segut un Dia Historic. Diferent i Historic per diverses situacions que s'han donat. En primer lloc hem tingut un canvi en les costums dels actes, ya que l'Ajuntament de Valencia, en el seu Regidor en Cap, el Senyor Ribó, ha tingut a be fer uns canvis -unilateralment- aprofitant la seua majoria en el Consistori. Tot perfecte i dins de la llegalitat, encara que no es compartix, o per lo manco yo no ho he compartit.  

Anar, com sempre, he anat a la celebracio, lo que va ocorrer es que primer vaig anar a la Seu de Lo Rat Penat que escenificà la baixà de la Senyera i a l'acabar anarem a la Catedral on es feu el Te Deum.

Dins de tots els actes, estos 2: La Senyera i el Te Deum, mereixen una aclaracio al Senyor Alcalde, al PSPV-PSOE, a Compromís, a Valéncia en Comú i a tots els que d'una o atra manera callen i no diuen res, agenollant-se davant de les decisions -democratiques, pero criticables- que el dia 9 varen portar-se a cap.

Primer que toc -i dirigit al Senyor Alcalde i per extensio a tots els que he nomenat abans- que la Senyera es de tots els valencians que viuen en Alacant, Castello i Valencia i NO com ell vol fer creure que la BANDERA DEL VALENCIANS, es sols de Valencia Capital.

Aço es lo que ell dia en son dia i que continua pensant igual i que servix, al mateix temps, per a dividir al valencians.

No li conteste yo, en este pdf li s'explica, EN DOCUMENTS, tot el proces que va portar a que la BANDERA DE TOTS ELS VALENCIANS, fora aixo, de TOTS. Mentires i mes mentires que fa anys porten dient ell i tots els catalanistes que li ballen l'aigua.



En esta image del diari ABC del 30.07.1930, es pot llegir: VALENCIA EN LA PLAZA DE EMILIO CASTELAR. EL ALCALDE DE VALENCIA, ACOMPAÑADO DE LOS DE ALICANTE Y CASTELLÓN, DESPUÉS DE IZAR EN UN BALCÓN DEL AYUNTAMIENTO, LA GLORIOSA "SENYERA" QUE LLEVÓ JAIME I A LA CONQUISTA DE VALENCIA. 


El segon acte: El TE DEUM, es atre dels canvis ocorreguts, ya que no s'ha volgut que la Senyera de l'Ajuntament anara al Te Deum a la Catedral. Sense esgarrar-se les vestidures varem anar des de la seu de Lo Rat Penat (en la seua Senyera) a la Catedral on es va celebrar el Te Deum.

El fer-ho aixina no es claudicar com diuen alguns, no, es demostrar que tenim trellat i que el DIA DE LA FESTA DE TOTS ELS VALENCIANS, siga una dia tranquil, reivindicatiu i que servixca per a honrar als nostres antepassats pels seus merits, sense OBLIDAR que la Senyera que deu d'entrar en la Seu, en la Catedral, es la Senyera de l'Ajuntament. Per aixo varem propondre unes variants a l'Alcalde de Valencia, al Sr. Ribó, en carta de la que no hem tingut contestacio. No estem demanant res de l'atre mon, lo que s'haguera pogut fer ya es feu en l'any 1979 quan governava l'Ajuntament de Valencia el PSPV-PSOE junt en PCPV. La reivindicacio està aparcà no finalisà.

DOCUMENTS





Tal i com varen acordar en son dia les Entitats Culturals decidirem acodir el 9 d'Octubre a la seu de Lo Rat Penat, ab el fi de participar en la baixà de la Senyera de Lo Rat i posterior celebracio del Te Deum en la Catedral.

A les 10:30 hores es va efectuar la baixà i en provesso, darrere d'ella, es dirigirem a la Seu, a on l'Arquebisbe-Cardenal mos va obrir les portes de la Catedral i solemnement es va oficiar el Te Deum.

A l'acabar anarem en provesso per la Plaça de la Reina i carrer de Sant Vicent fins a la Plaça de l'Ajuntament, a on es varem juntar en tots els valencians que estaven esperant a que foren les 12:00 h. per a vore baixar a la Real Senyera pel balco de l'Ajuntament.


Les imagens que apareixen a continuacio donen fe de que la Catedral estava plena -de gom a gom- i que tot el recorregut que varen fer, des del carrer del Trinquet de Cavallers (seu de Lo Rat) fins a la Seu, aixina com despuix de l'acte per a finalisar en la Plaça de l'Ajuntament estava ple de valencians i valencianes que volgueren acompanyar a la Real Senyera.

































TE DEUM EN LA CATEDRAL, VIDEO










Als peus de Francesc de Vinatea, este valencià (de Morella) era el lloc de reunio per a vore passar la Real Senyera en la provesso civica que desfilant pel recorregut tradicional (manco entrar en la Catedral) anà a finalisar en el Parterre, on se li feu un obsequi floral al Rei Jaume I. Al finalisar tornarem a la Plaça de l'Ajuntament, a on va tindre lloc una disparà.

Un dia festiu i de goig, de festa i celebracions que tots els valencians aprofitarem.












Era dificil vore a l'Alcalde Senyor Ribó Canut, ya que portava mes de 45 policies redejant-lo i practicament no es vea.









.

No hay comentarios:

Publicar un comentario