.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, OCTUBRE 2017

AGENDA MANISERA, OCTUBRE 2017

AM 01, DIES 20, 21 I 22 D'OCTUBRE

AM 01, DIES 20, 21 I 22 D'OCTUBRE
.

AM 02, DIES 20, 21 I 22

AM 02, DIES 20, 21 I 22

AM 03, día 22 clásicos populares

AM 03, día 22 clásicos populares

El domingo 22 de Octubre,celebramos la XII Edición de nuestra tradicional concentración de clásicos populares. Este año esperamos una afluencia de 90 unidades.El evento comenzará sobre las 10:00h. inscripción y recepción de vehículos,entrega de dorsales y obsequios a los vehículos asistentes.Almuerzo y sobre las 11:30h. paseo por nuestra población. Acabado el paseo nos desplazaremos hasta el polígono para visitar las instalaciones del karting Manises, donde los vehículos que lo deseen podrán mostrarnos su destreza. Contaremos con la exhibición de un piloto profesional que hará las delicias de los asistentes. Sobre las 14:30h. regresaremos a la falla para la tradicional comida de hermandad entre falleros y visitantes.Continuamos colaborando con Cáritas, en la que falleros y visitantes pueden colaborar con cualquier donación de alimentos no perecederos.Nada mas, si os falta alguna información no dudéis en poneros en contacto conmigo. Gracias de antemano por vuestra colaboración, un saludo y daros una vuelta el domingo, os gustará el ambiente. Muchas gracias y nos vemos.

AM 04

AM 04

.

.

ACV 02 dia 18 ateneu

ACV 02 dia 18 ateneu

ACV 03

ACV 03
.

ACV 01, DIA 26, MCGM

ACV 01, DIA 26, MCGM

ACV 04, MCGLEZ MARTÍ

ACV 04, MCGLEZ MARTÍ

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 d'Octubre 2017)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 d'Octubre 2017)

.

.

.

.

EL TRINQUET MUNICIPAL DE MANISES ¿PERQUÉ NO PORTA EL NOM DE JUAN BLASCO NAVARRO “TALES”?.

PER A + INFO, PUNCHA EN LA FOTO.

REP 01, EL TRINQUET DE MANISES JUAN BLASCO NAVARRO

REP 01, EL TRINQUET DE MANISES JUAN BLASCO NAVARRO
.

HAN PASADO DOS AÑOS DESDE QUE SE COLOCÓ EL MURAL CERÁMICO EN EL TRINQUET, EN EL QUE SE LE BAUTIZABA COMO JUAN BLASCO NAVARRO.

SOLICITO AL ALCALDE DE MANISES, QUE A LA MAYOR BREVEDAD, COLOQUE LA PLACA DE CERÁMICA CON SU NOMBRE, EN LA FACHADA DEL EDIFICIO. PINCHA EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN.

.

.

MANISES EN 1959, INAUGURACIONS DE QUATRE MILLORES PER AL POBLE:

BARRI DE SANTA FÉLIX, ALLUMENAMENT DELS FANALS DE LA PL. DE L’AJUNTAMENT, COLEGE VICENTE NICOLAU I LA BASCULA.

PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02 BARRI SANTA FÉLIX

REP 02 BARRI SANTA FÉLIX
.

MANISES EN EL AÑO 1959, CON LAS INAUGURACIONES QUE MODERNIZABAN NUESTRA CIUDAD: EL BARRIO DE SANTA FÉLIX, EL COLEGIO VICENTE NICOLAU BALAGUER, EL ALUMBRADO DE LA PLAZA DEL AYUNTAMIENTO Y LA BÁSCULA.

PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

SITUACIO ACTUAL DEL PONT QUE UNIX MANISES I PATERNA.

PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 03, EL PONT DE MANISES A PATERNA

REP 03, EL PONT DE MANISES A PATERNA
.

LA FALTA DE MANTENIMIENTO EN EL PUENTE QUE UNE MANISES CON PATERNA HACE QUE EL DETERIORO SEA EVIDENTE. ASÍ ESTÁ EN ESTOS MOMENTOS.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

ES COMPLIXEN 30 ANYS DES DE QUE ES VA FER LA DONACIO AL POBLE DE MANISES DEL JARDI, PER PART DEL MOPU.

FALTA DE MANTENIMENT I MATERIALS QUE EL FACEN QUE REALMENT SIGA UN JARDI.

PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 04, EL JARDÍ DEL MOPU

REP 04, EL JARDÍ DEL MOPU
.

HACE EXACTAMENTE 30 AÑOS QUE EL MOPU (MINISTERIO DE OBRAS PÚBLICAS) CEDIÓ EL JARDÍN PARA DISFRUTE DE LOS VECINOS DE MANISES. SU FALTA DE ADECENTAMIENTO Y LAS MÍNIMAS CONDICIONES PARA SU USO LO RELEGAN A UN SOLAR LLENO DE SUCIEDAD.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

DIRECTORI MANISER: CARRER DEL MESTRE BRETÓN

PUNCHA PER A + INFO

REP 05 CARRER DEL MESTRE BRETÓN

REP 05 CARRER DEL MESTRE BRETÓN
.

CALLES DE MANISES: MAESTRO BRETÓN (TOMÁS BRETÓN HERNÁNDEZ).

PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

CARRERS DE LA CIUTAT DE MANISES: FRANCISCO VALLDECABRES MUÑOZ.

PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 06 AVDA. FCO VALLDECABRES

REP 06 AVDA. FCO VALLDECABRES
.

LA AVENIDA DE FRANCISCO VALLDECABRES, UNA MUESTRA DE CERÁMICA CONTEMPORÁNEA.

PINCHE EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

MANISERS ILUSTRES: LUIS ARMELLES GARCÍA, BIOGRAFIA I CARRER EN MANISES.

PUCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 07, MANISER ILUSTRE, BIOGRAFIA I CARRER EN EL SEU NOM

MANISES TIENE DEDICADA UNA CALLE A LUIS ARMELLES, CONOCE SU BIOGRAFÍA Y EL PORQUÉ.

PINCHA EN LA FOTO PARA + INFORMACIÓN.

.

.
CARRERS DE MANISES: PINTOR DOMINGO. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO

REP 08, CARRER PINTOR DOMINGO

CALLES DE LA CIUDAD DE MANISES: PINTOR DOMINGO. PARA + INFO PINCHA EN LA FOTO

.

.
MANISES

REP 09

REP 09
MANISES

-

-
MANISES

REP 10

REP 10
MANISES

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

domingo, 11 de octubre de 2015

EL NOU D'OCTUBRE, DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


EL 9 D'OCTUBRE DIA DEL POBLE VALENCIÀ


Est any la celebracio del 9 d'Octubre ha segut un Dia Historic. Diferent i Historic per diverses situacions que s'han donat. En primer lloc hem tingut un canvi en les costums dels actes, ya que l'Ajuntament de Valencia, en el seu Regidor en Cap, el Senyor Ribó, ha tingut a be fer uns canvis -unilateralment- aprofitant la seua majoria en el Consistori. Tot perfecte i dins de la llegalitat, encara que no es compartix, o per lo manco yo no ho he compartit.  

Anar, com sempre, he anat a la celebracio, lo que va ocorrer es que primer vaig anar a la Seu de Lo Rat Penat que escenificà la baixà de la Senyera i a l'acabar anarem a la Catedral on es feu el Te Deum.

Dins de tots els actes, estos 2: La Senyera i el Te Deum, mereixen una aclaracio al Senyor Alcalde, al PSPV-PSOE, a Compromís, a Valéncia en Comú i a tots els que d'una o atra manera callen i no diuen res, agenollant-se davant de les decisions -democratiques, pero criticables- que el dia 9 varen portar-se a cap.

Primer que toc -i dirigit al Senyor Alcalde i per extensio a tots els que he nomenat abans- que la Senyera es de tots els valencians que viuen en Alacant, Castello i Valencia i NO com ell vol fer creure que la BANDERA DEL VALENCIANS, es sols de Valencia Capital.

Aço es lo que ell dia en son dia i que continua pensant igual i que servix, al mateix temps, per a dividir al valencians.

No li conteste yo, en este pdf li s'explica, EN DOCUMENTS, tot el proces que va portar a que la BANDERA DE TOTS ELS VALENCIANS, fora aixo, de TOTS. Mentires i mes mentires que fa anys porten dient ell i tots els catalanistes que li ballen l'aigua.En esta image del diari ABC del 30.07.1930, es pot llegir: VALENCIA EN LA PLAZA DE EMILIO CASTELAR. EL ALCALDE DE VALENCIA, ACOMPAÑADO DE LOS DE ALICANTE Y CASTELLÓN, DESPUÉS DE IZAR EN UN BALCÓN DEL AYUNTAMIENTO, LA GLORIOSA "SENYERA" QUE LLEVÓ JAIME I A LA CONQUISTA DE VALENCIA. 


El segon acte: El TE DEUM, es atre dels canvis ocorreguts, ya que no s'ha volgut que la Senyera de l'Ajuntament anara al Te Deum a la Catedral. Sense esgarrar-se les vestidures varem anar des de la seu de Lo Rat Penat (en la seua Senyera) a la Catedral on es va celebrar el Te Deum.

El fer-ho aixina no es claudicar com diuen alguns, no, es demostrar que tenim trellat i que el DIA DE LA FESTA DE TOTS ELS VALENCIANS, siga una dia tranquil, reivindicatiu i que servixca per a honrar als nostres antepassats pels seus merits, sense OBLIDAR que la Senyera que deu d'entrar en la Seu, en la Catedral, es la Senyera de l'Ajuntament. Per aixo varem propondre unes variants a l'Alcalde de Valencia, al Sr. Ribó, en carta de la que no hem tingut contestacio. No estem demanant res de l'atre mon, lo que s'haguera pogut fer ya es feu en l'any 1979 quan governava l'Ajuntament de Valencia el PSPV-PSOE junt en PCPV. La reivindicacio està aparcà no finalisà.

DOCUMENTS

Tal i com varen acordar en son dia les Entitats Culturals decidirem acodir el 9 d'Octubre a la seu de Lo Rat Penat, ab el fi de participar en la baixà de la Senyera de Lo Rat i posterior celebracio del Te Deum en la Catedral.

A les 10:30 hores es va efectuar la baixà i en provesso, darrere d'ella, es dirigirem a la Seu, a on l'Arquebisbe-Cardenal mos va obrir les portes de la Catedral i solemnement es va oficiar el Te Deum.

A l'acabar anarem en provesso per la Plaça de la Reina i carrer de Sant Vicent fins a la Plaça de l'Ajuntament, a on es varem juntar en tots els valencians que estaven esperant a que foren les 12:00 h. per a vore baixar a la Real Senyera pel balco de l'Ajuntament.


Les imagens que apareixen a continuacio donen fe de que la Catedral estava plena -de gom a gom- i que tot el recorregut que varen fer, des del carrer del Trinquet de Cavallers (seu de Lo Rat) fins a la Seu, aixina com despuix de l'acte per a finalisar en la Plaça de l'Ajuntament estava ple de valencians i valencianes que volgueren acompanyar a la Real Senyera.

TE DEUM EN LA CATEDRAL, VIDEO


Als peus de Francesc de Vinatea, este valencià (de Morella) era el lloc de reunio per a vore passar la Real Senyera en la provesso civica que desfilant pel recorregut tradicional (manco entrar en la Catedral) anà a finalisar en el Parterre, on se li feu un obsequi floral al Rei Jaume I. Al finalisar tornarem a la Plaça de l'Ajuntament, a on va tindre lloc una disparà.

Un dia festiu i de goig, de festa i celebracions que tots els valencians aprofitarem.
Era dificil vore a l'Alcalde Senyor Ribó Canut, ya que portava mes de 45 policies redejant-lo i practicament no es vea.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario