.

.

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

.

.

.

.

.

.

AGENDA MANISERA, JUNIO 2017

AGENDA MANISERA, JUNIO 2017

AM 06 dia 24 ball de les coveteres

AM 06 dia 24 ball de les coveteres

AM 01 dia 24 concert

AM 01 dia 24 concert

AM 09 dia 25 veïns

AM 09 dia 25 veïns

AM 05

AM 05

AM 07

AM 07

AM 04 dia 13 juliol amfora d'or

AM 04 dia 13 juliol amfora d'or

AM 02 ASS DE VEÏNS CENTRE HISTORIC

AM 02 ASS DE VEÏNS CENTRE HISTORIC

AM 03 DIA 29 TEATRE

AM 03 DIA 29 TEATRE

AM 08 DIA 2 DE JUNY

AM 08 DIA 2 DE JUNY

AM 06 EXPOSICIONES DEL PRESENTE TRIMESTRE

AM 06 EXPOSICIONES DEL PRESENTE TRIMESTRE

.

.

ACV 02

ACV 02

ACV 04

ACV 04

ACV 07

ACV 07

ACV 03 DIA 16 RACV

ACV 03 DIA 16 RACV

ACV 05 DIA 16, RACV

ACV 05 DIA 16, RACV

ACV 01 RACV CICLE DE CONFERENCIES

ACV 01 RACV CICLE DE CONFERENCIES

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30.06.17)

ACV 06 MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 30.06.17)

.

.

.

.
MANISES

REP 01 EL NIÑO JESÚS DE PRAGA 1967

MANISES

.

.

OBERTA L’EXPOSICIO EN EL CENTRE CULTURAL “EL ARTE”, DE DIBUIXOS DELS ALUMNES DELS COLEGES DE MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 02 EXPO EL ARTE

EN EL CENTRO CULTURAL EL ARTE SE ENCUENTRAN LOS TRABAJOS REALIZADOS POR LOS ALUMNOS DE LOS COLEGIOS DE MANISES. TEMA: LA FIESTA Y CABALGATA DE LA CERÁMICA. ESTARÁ ABIERTA HASTA EL 30 DE JUNIO DE 2017. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFO.

.

.

SOLEMNE CLAUSURA DE LES XL HORES EN LA PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 03 LES QUARANTA HORES

LA PARROQUIA DE SAN JUAN BAUTISTA HA CELEBRADO CON GRAN SOLEMNIDAD LA FIESTA DE “LES XL HORES”. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

EXPOSICIO EN LA CASA DE CULTURA DEL PROGRAMA CONVIVENCIA MAJORS. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 04 TALLER CASA DE CULTURA

EN LA CASA DE CULTURA SE ENCUENTRAN EXPUESTOS LOS TRABAJOS REALIZADOS EN EL TALLER “CONVIVENCIA MAYORES” HASTA EL DÍA 11 DE JUNIO. PINCHA EN LA IMAGEN PARA + INFO.

.

.

EL SORTEIG DE LA LOTERIA DEL DISSABTE 10 DE JUNY EN MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

DIA 10 PRIMER PREMI

DIA 10 SEGON PREMI

REP 05 03 TERCER PREMI

EL SORTEO DE LA LOTERÍA NACIONAL DEL PASADO SÁBADO 10 DE JUNIO TUVO LUGAR EN MANISES. PINCHA EN LA FOTO PARA VER UN PEQUEÑO REPORTAJE.

.

.

LA FESTA DEL NINYET EN LA PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 06 DIA 11, EL NIÑO 2017

LA PARROQUIA DE SAN JUAN BAUTISTA HA CELEBRADO LA FIESTA DEL NIÑO JESÚS DE PRAGA. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

CARRER DEDICAT A GADEA, PEPE GADEA, EL FOTOGRAF QUE HA DEIXAT UN LLEGAT IMPORTANTISSIM PER AL POBLE. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 07 CARRER DE GADEA

PEPE GADEA, EL FOTÓGRAFO, UNO DE LOS CINCO QUE HAN DEJADO UNA HISTORIA DE MANISES EN IMÁGENES, TIENE UNA CALLE CON SU NOMBRE EN NUESTRA CIUDAD. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

A JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ, CERAMISTE I QUE FON ALCALDE DEL POBLE, L’AJUNTAMENT DE MANISES LI VA DEDICAR UN CARRER. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 08 CARRER DE JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ

AL GRAN CERAMISTA Y ALCALDE DE MANISES JOSÉ MARÍA MARTÍNEZ AVIÑÓ, EL AYUNTAMIENTO LE DEDICÓ UNA CALLE EN EL BARRIO SAN FRANCISCO. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

.

.

EL SOPAR DE LA CERAMICA PER LA CLAVARIA DE LES SANTES ESCUDELLERES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 09 DIA 17, LES SANTES SOPAR

EL SÁBADO TUVO LUGAR LA CENA DE LA CERÁMICA QUE LA CLAVARIA DE SANTAS JUSTA Y RUFINA ORGANIZA COMO PRELUDIO DE SUS FIESTAS PATRONALES. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

-

-

LA FESTA DEL CORPUS EN LA CIUTAT DE MANISES. PUNCHA EN LA FOTO PER A + INFO.

REP 10 DIA 18 EL CORPUS

LA FESTIVIDAD DEL CORPUS SE HA CELEBRADO EN MANISES CON LA SOLEMNIDAD QUE LE CARACTERIZA Y GUARDANDO LA TRADICIÓN DE LAS DANZAS Y REPRESENTACIONES. PINCHA EN LA FOTO PARA MÁS INFORMACIÓN.

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

domingo, 11 de octubre de 2015

EL NOU D'OCTUBRE, DIA DE LA PATRIA VALENCIANA


EL 9 D'OCTUBRE DIA DEL POBLE VALENCIÀ


Est any la celebracio del 9 d'Octubre ha segut un Dia Historic. Diferent i Historic per diverses situacions que s'han donat. En primer lloc hem tingut un canvi en les costums dels actes, ya que l'Ajuntament de Valencia, en el seu Regidor en Cap, el Senyor Ribó, ha tingut a be fer uns canvis -unilateralment- aprofitant la seua majoria en el Consistori. Tot perfecte i dins de la llegalitat, encara que no es compartix, o per lo manco yo no ho he compartit.  

Anar, com sempre, he anat a la celebracio, lo que va ocorrer es que primer vaig anar a la Seu de Lo Rat Penat que escenificà la baixà de la Senyera i a l'acabar anarem a la Catedral on es feu el Te Deum.

Dins de tots els actes, estos 2: La Senyera i el Te Deum, mereixen una aclaracio al Senyor Alcalde, al PSPV-PSOE, a Compromís, a Valéncia en Comú i a tots els que d'una o atra manera callen i no diuen res, agenollant-se davant de les decisions -democratiques, pero criticables- que el dia 9 varen portar-se a cap.

Primer que toc -i dirigit al Senyor Alcalde i per extensio a tots els que he nomenat abans- que la Senyera es de tots els valencians que viuen en Alacant, Castello i Valencia i NO com ell vol fer creure que la BANDERA DEL VALENCIANS, es sols de Valencia Capital.

Aço es lo que ell dia en son dia i que continua pensant igual i que servix, al mateix temps, per a dividir al valencians.

No li conteste yo, en este pdf li s'explica, EN DOCUMENTS, tot el proces que va portar a que la BANDERA DE TOTS ELS VALENCIANS, fora aixo, de TOTS. Mentires i mes mentires que fa anys porten dient ell i tots els catalanistes que li ballen l'aigua.En esta image del diari ABC del 30.07.1930, es pot llegir: VALENCIA EN LA PLAZA DE EMILIO CASTELAR. EL ALCALDE DE VALENCIA, ACOMPAÑADO DE LOS DE ALICANTE Y CASTELLÓN, DESPUÉS DE IZAR EN UN BALCÓN DEL AYUNTAMIENTO, LA GLORIOSA "SENYERA" QUE LLEVÓ JAIME I A LA CONQUISTA DE VALENCIA. 


El segon acte: El TE DEUM, es atre dels canvis ocorreguts, ya que no s'ha volgut que la Senyera de l'Ajuntament anara al Te Deum a la Catedral. Sense esgarrar-se les vestidures varem anar des de la seu de Lo Rat Penat (en la seua Senyera) a la Catedral on es va celebrar el Te Deum.

El fer-ho aixina no es claudicar com diuen alguns, no, es demostrar que tenim trellat i que el DIA DE LA FESTA DE TOTS ELS VALENCIANS, siga una dia tranquil, reivindicatiu i que servixca per a honrar als nostres antepassats pels seus merits, sense OBLIDAR que la Senyera que deu d'entrar en la Seu, en la Catedral, es la Senyera de l'Ajuntament. Per aixo varem propondre unes variants a l'Alcalde de Valencia, al Sr. Ribó, en carta de la que no hem tingut contestacio. No estem demanant res de l'atre mon, lo que s'haguera pogut fer ya es feu en l'any 1979 quan governava l'Ajuntament de Valencia el PSPV-PSOE junt en PCPV. La reivindicacio està aparcà no finalisà.

DOCUMENTS

Tal i com varen acordar en son dia les Entitats Culturals decidirem acodir el 9 d'Octubre a la seu de Lo Rat Penat, ab el fi de participar en la baixà de la Senyera de Lo Rat i posterior celebracio del Te Deum en la Catedral.

A les 10:30 hores es va efectuar la baixà i en provesso, darrere d'ella, es dirigirem a la Seu, a on l'Arquebisbe-Cardenal mos va obrir les portes de la Catedral i solemnement es va oficiar el Te Deum.

A l'acabar anarem en provesso per la Plaça de la Reina i carrer de Sant Vicent fins a la Plaça de l'Ajuntament, a on es varem juntar en tots els valencians que estaven esperant a que foren les 12:00 h. per a vore baixar a la Real Senyera pel balco de l'Ajuntament.


Les imagens que apareixen a continuacio donen fe de que la Catedral estava plena -de gom a gom- i que tot el recorregut que varen fer, des del carrer del Trinquet de Cavallers (seu de Lo Rat) fins a la Seu, aixina com despuix de l'acte per a finalisar en la Plaça de l'Ajuntament estava ple de valencians i valencianes que volgueren acompanyar a la Real Senyera.

TE DEUM EN LA CATEDRAL, VIDEO


Als peus de Francesc de Vinatea, este valencià (de Morella) era el lloc de reunio per a vore passar la Real Senyera en la provesso civica que desfilant pel recorregut tradicional (manco entrar en la Catedral) anà a finalisar en el Parterre, on se li feu un obsequi floral al Rei Jaume I. Al finalisar tornarem a la Plaça de l'Ajuntament, a on va tindre lloc una disparà.

Un dia festiu i de goig, de festa i celebracions que tots els valencians aprofitarem.
Era dificil vore a l'Alcalde Senyor Ribó Canut, ya que portava mes de 45 policies redejant-lo i practicament no es vea.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario