MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 7 de octubre de 2015

DÍA 9 DE OCTUBRE, DÍA DE TODOS LOS VALENCIANOS


 EL DIVENDRES DIA 9 D'OCTUBRE,
DIA DE TOTS ELS VALENCIANS
D'ALACANT, CASTELLO I VALENCIA.

EL VIERNES DÍA 9 DE OCTUBRE
CELEBRAMOS LA FIESTA DE TODOS
LOS VALENCIANOS DE ALICANTE,
CASTELLÓN Y VALENCIA.


La Associacio Cultural Manisera, CENTENAR DE LA PLOMA, de la que soc membre, està integrà en un grup d'Entitats Culturals de Valencia, Alacant i Castello.

Des de fa temps estem intentant preparar el NOU D'OCTUBRE, per a que siga una dia de festa on tots pogam celebrar civicament el Dia Gran dels Valencians.

Davant de les informacions i declaracions de l'Alcalde de Valencia sobre els actes que tindran lloc el divendres dia 9, totes les entitats varem firmar una carta que li varem enviar al Sr. Ribó (i que aci publique) ab el fi de poder aünar totes les sensibilitats que es podien manifestar l'anomenat dia.




No hem tingut cap resposta (esperarem des del dia 25 de Setembre en que varem enviar el "buró fax", fins al 5 d'Octubre pel mati), i a la vista de que no havia contestat demanarem una reunio en l'Entitat LO RAT PENAT, ya que ella apareixia com a organisadora del Te Deum en la Seu de Valencia.

El dilluns 5 a les 20:00 hores es varem reunir en la seu del Trinquet de Cavallers i despuix d'informar-mos de lo que estaven preparant, totes les entitats que aci apareixen, varem acordar adherir-se als actes que farà LO RAT PENAT en el Nou d'Octubre i enviarem este comunicat als mijos de comunicacio en general i als socis i simpatisants en particular, aixina com a tots els que vullguen:

Les ENTITATS CULTURALS DEL REGNE DE VALENCIA:
  • CENTENAR DE LA PLOMA DE MANISES
  • CIRCUL CIVIC VALENCIÀ
  • CIRCULO CULTURAL DOMINGO FORCADELL D'ALACANT
  • FORUM REGNE DE VALENCIA
  • INSTITUT D'ESTUDIS VALENCIANS
  • JUNTS FRONT A L'AVLL
  • PATRONAT DE LA REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA
  • PELAYOS Y MARGARITAS
  • PENYA VALENCIANISTA “ELS DE SEMPRE”
  • RENOVACIO CULTURAL VALENCIANA
  • ROGLE CONSTANTÍ LLOMBART
  • ZELADORS DEL REGNE DE VALENCIA "VINATEA"

organisadores de la concentracio del passat 19 de setembre en la Plaça de l'Ajuntament del Cap i Casal, que tambe enviaren un escrit el 25 de setembre a l'Alcalde de Valencia -que no ha tingut resposta- i davant de les ultimes noticies aparegudes en els mijos de comunicacio sobre els actes del NOU D'OCTUBRE, despuix de varies reunions, varen demanar una reunio a Lo Rat Penat.

Hui dilluns 5 d'Octubre hem tingut la reunio en la Seu de Lo Rat Penat, per a coneixer -de primera ma- els actes que Lo Rat te preparats per al Dia dels Valencians, i despuix de l'entrevista, manifestem el següent comunicat:

Les entitats avant nomenades, acorden acodir als actes que Lo Rat ha preparat per al Dia Nou d'Octubre, que son:

DIVENDRES 9, A LES 10:30 HORES:
Baixada de la Real Senyera pel balco de la Seu de lo Rat Penat, als acorts de la Marcha Real, tocà pels dolçainers de l'Entitat.

En provessó a la Seu, on rebran a la Senyera i acompanyats en la porta dels ferros. Entrà de la Real Senyera dins de la Catedral, on es colocarà en el lloc preferent que li correspon i a continuacio tindra lloc el TE DEUM.

Al finalisar l'acte, la Senyera -acompanyà per tots els valencians que vullguen- es dirigira a la Plaça de l'Ajuntament per a participar en la devallà de la Real Senyera i en la provessó civica que tindrà lloc, fins aplegar al Parterre en l'ofrena al Rei En Jaume.

Des de les associacions invitem a socis i simpatisants, aixina com a tot el poble valencià per a que nos acompanye el dia 9, primer a la Seu de Lo Rat, a la provessó a la Catedral, al Te Deum, i -posteriorment- a la plaça de l'Ajuntament.

ENTITATS CULTURALS DEL REGNE DE VALENCIA.

Valencia, 5 d'Octubre de 2015.


Baix el titul del llibre d'Òscar Rueda esperem que tots els que puguen i vullguen mos acompanyen en l'acte que tindrà lloc en la Catedral, i que començarà a les 10:30 hores en la Seu de LO RAT PENAT, en el Carrer Trinquet de Cavallers.

Per a informacio de qui vullga llegir-ho incluixc este triptic representatiu de lo que està passant des de fa anys -en materia de llengua i cultura-,





Aprofitem el NOU D'OCTUBRE per a gojar de la Festa i no debem d'oblidar que el DIA 9 es tambe -per als valencians- el DIA DELS ENAMORATS.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario