MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

martes, 5 de junio de 2018

1ER MEMORIAL DEDICADO A JUAN BLASCO NAVARRO, PILOTA VALENCIANA


TRINQUET MUNICIPAL DE MANISES
1ER MEMORIAL DE PILOTA VALENCIANA
JUAN BLASCO NAVARRO "TALES"

DUMENGE 3 DE JUNY DE 2018


Trinquet Municipal de Manises
Juan Blasco Navarro





El dumenge 3 de Juny es va celebrar el 1er MEMORIAL JUAN BLASCO NAVARRO en el Trinquet de Manises, que porta el seu nom, des de 2015, encara que no s'haixca posat en la frontera de l'edifici.

Ad ell varen acodir manisers que volien acompanyar a la familia a l'acte per a recordar a Juan i fruir d'una bona partida de pilota valenciana.


Primer varen escomençar els chiquets de les escoles de l'Eliana, Lliria, Manises, Ribarroja, Sueca i Xuquer, acompanyats de pares i entrenaors, i mentres uns prenien part en la partida "oficial", els atres estaven calfant en el lloc destinat per ad ells. 



Competició oficial



Preparant-se per a competir, calfant.


Santi Navarro, Monitor i Coordinador tecnic del Club de Pilota Manises



El Grup de Danses Repicó en un moment de l'homenage



Foto oficial despres d'haver acabat la "primera part" de l'homenage


Present en l'acte la viuda de Juan, Tere Soler, acompañà dels familiars


Esta es la fotografia dels participants en la "segona part" de l'acte, en el que es va jugar una partida en el I MEMORIAL JUAN BLASCO NAVARRO.

Varen participar:
  • GENOVÉS II (Genovés) I Jesús (Silla) en el feridor OLTRA
  • SORO III i SALVA, els 2 de Massamagrell, en el feridor PEDRITO


El resultat (a l'esquerra, de blau, els guanyadors) fon: 60 a 50.


L'acte fon presentat per un gran entés de la Pilota Valenciana, un autentic mestre del nostre deport autocton: Aureli López, natural de Paterna i la seua tasca la mamprengué fent informació de pilota en RadioColor d'Enrique Ginés, 1984-1985, programa "La nostra veu"; més avant i ya en la nova 97.7 va crear i dirigir "Cavallers, va de bo" en 1994, quan l'emissora canvià de propietaris i a poc a poc vaig notar que baixava l'interés per la Pilota (o pel seu valencià viu i cult), ara seguix colaborant allí els dissabtes en "Superdeportes" i en el seu programa diari seguix en la nova 107.7 Play radio a les 13 h. (també en la 107.7 fem "Charrant, charrant" a les 14 h. tots els dies.

Abans de passar al molment de l'entrega dels premis no vullc deixar de reproduir les seues paraules dedicades a Juan, com a gran coneixedor que era i del que -al meu requeriment- me diu:

Bon dia, puc comentar-te respecte al Memorial de Joan Blasco Navarro, "Tales" segons me digueres i "el manisero" per al Club Paterna de Pilota Valenciana, el qual sempre li estarà agraït, que "Navarro" era en primer lloc un gran ser humà, generós i entregat en tot lo que fea i ben especialment en la seua passió per la Pilota Valenciana. No cal dir-te que el passat dumenge estigueren la família, les autoritats i els molts amics que deixà. Juan hauria segut molt feliç (igual nos veïa des de dalt), de vore que Manises i el trinquet que el té per titular, havien preparat una partida a Escala i Corda en la màxima figura i campeó Individual Soro III a qui acompanyava de miger un valent jugador com Salva, els dos de Massamagrell; enfront tenien al mític Genovés II (Jose) que jugava en Jesús de Silla com a l'excelent miger que és; per a ferir tingueren a Pedrito els primers i al genial Oltra l'equip blau de Genovés II que acabà guanyant 60x50 en una demostració d'amor propi per a jugar al màxim en homenage a Navarro. L'homenajat ho fon tot en el més valencià dels deports: jugador aficionat de molt bon estil i en dos mans que ho passaven tot, monitor de chiquets, juge en moltíssimes partides professionals i sempre "Home bo", un autèntic Cavaller.

Aurelo López
Manises, 4 de Juny de 2018


Aureli López preu la paraula presentant i agraint a tots la seua assistencia i demanant la presencia -per a l'entrega dels premis- a la seua viuda i fills. 


En la fotografia Tere i fills, acompanyats per l'Alcalde, el Regidor de Deports i Santi Navarro.


Les tres copes de Campeons



Les 3 copes de Subcampeons


Per a finalisar es feren la fotografia en els participants: Subcampeons (de roig) i per ultim els Campeons.








Foto final de l'acte en tots els que han fet possible que es poguera realisar est acte que es va dedicar a un gran amic: Juan Blasco Navarro.

Que Deu el tinga en la Gloria.

Pepe Esteve.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario