MOROS I CRISTIANS 2024

MOROS I CRISTIANS 2024

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

domingo, 23 de enero de 2011

FESTA DE SANT ANTONI - BENEDICCIO DELS ANIMALS

FESTA DE SANT ANTONI
PARROQUIA DE SANT JOAN BATISTE DE MANISES

Programa dels actes en honor de Sant Antoni

Clavaris de Sant Antoni de 2011
Hui, dumenge dia 23 de Giner, ha finalisat els actes que'ls Clavaris de Sant Antoni han dedicat a este Sant, i que des del dilluns 17 de Giner varen començar.

Tots els actes programats s'han portat a terme en gran assistencia de public que - seguint la tradicio - Manises commemora any darrere any i que els clavaris, en la seua dedicacio i esforç fan possible.

Tant els actes religios del dilluns passat 17 de Giner, el que va tindre lloc ahir dissabte dia 22, en la foguera i el repartiment de la BOTIFARRÀ, aixina com el de hui dumenge, han segut un complet exit de public que s'ha acostat ad ells per a apoyar en la seua presencia una tradicio que continua viva en Manises, i cada any en mes força.


Una de les activitats mes populars - encara que el fret era intens - va ser la del repartiment d'entrepans en botifarra. Anit, des de un hora abans de començar, la gent omplia la Plaça del Cor de Jesus, Mossen Pere Esplugues i el Carrer de Sant Joan.

Hui, dumenge, ha finalisat en el Passeig "Guillermo de Osma", on en un entaulat ( instalat devant de l'antiga escola de ceramica ), presidit per l'image del Sant i Don Valentín, Retor de Sant Joan Batiste, ha beneït als animals -mascotes de tota classe i pelage- i acompanyats per majors i chicotets, han passat per davant.


Els assistents omplien l'Avinguda Blasco Ibanyez, el Passeig de "Guillermo de Osma, fins a l'aparcament del METRO, on estava instalada una disparà, per a vore tant als animals com als cavalls que han fet acte de presencia, i que en gran majestuositat i elegancia han desfilat.

Per a finalisar una bona disparà ha donar fer finalisat l'acte. i donar l'enhorabona als Clavaris per l'esforç i dedicacio per a portar a terme este fenomenal acte.


A continuacio unes imagens de lo que ha segut el dia i als seus participants, que sense ells no haguera pogut tindre lloc.

Una informacio de Manises Online.





















Manises, dumenge 23 de Giner de 2011
Texto, fotografías e información de Manises Online
Pepe Esteve.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario