MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

MOROS I CRISTIANS 2024 - MIG ANY 27 i 28 D'ABRIL

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

domingo, 12 de junio de 2011

AYUNTAMIENTO DE MANISES, NUEVO CONSISTORIO MUNICIPAL DE 2011 A 2015


PRESA DE POSSESSIO
DEL NOU
AJUNTAMENT DE MANISES

En el dia d'ahir, 11 de Maig de 2011, a les 12:00 hores va començar el Ple Extraordinari que es va convocar per a que prengueren possessio els Regidors que conformaran el Nou Ajuntament i que varen ser elegits en les eleccions del passat 22 de Maig.


Auditori Germanies, el lloc escollit per a fer l'acte de constitucio

Degut a la massiva assistencia que s'esperava a l'acte, es va elegir l'Auditori Germanies de Manises, que ple -de gom a gom- va vore com es formava la Taula d'Edat, composta pel Secretari de l'Ajuntament i del Regidor mes vell: Jesús Borrás Sanchis i del mes jove: Fernando Velarde López.

Els resultats de les eleccions han segut:

Partit Popular:   8.158 vots  12 Regid
Partit Socialiste:3.629 vots   5 Regid
APM-Compromís:    1.788 vots   2 Regid
Esquerra Unida:   1.731 vots   2 Regid
Coali Valenciana:   393 vots   0 Regid
Total regidors en l'Ajuntame: 21

Despres de llegir la llei, en les normes que es tenien que aplicar a l'acte, el President Jesús Borrás, ha rebut als regidors, que portaven i presentaven l'acreditacio que cadascu tenia, i han passat a ocupar un lloc en el les cadires habilitades en l'escenari, com a Salo de Plens.

Una vegada presa la possessio com a Regidors, s'ha procedit a Jurar, Prometre o Acatar per Imperatiu Llegal -cadascu lo que ha preferit- les normes per a formar part del Consistori.
Cada formacio politica, abans de passar a fer la votacio que calia, per a que ixquera el nou alcalde, ha pres la paraula per a reivindicar les seues propostes de cara als proxims quatre anys.
Tots han tingut un recort per a la senyoreta Amparo Valldecabres, que malalta no ha pogut acodir a l'acte.

DISCURS DEL CANDIDAT
D'APM-COMPROMÍS


Jesús Mª Borrás Sanchis

INTERVENCIÓ AL DEBAT D'INVESTIDURA

Manises, 11 de Juny de 2011
Sr. Secretari de l’Ajuntament, Integrants de la mesa, regidores, regidors, veines i veins de Manises: Bon dia a totes i a tots.
En primer lloc, volem enviar una cordial salutació a la regidora Amparo Valldecabres, que està passant per una llarga infermetat i de la que esperem que es recupera el més aviat posible.
Igualment, volem recordar la figura d’un gran maniser, un gran valencià, un amant de la nostra llengua, de la nostra història i de la nostra cultura i que ens ha deixat fa unes hores. Volem des d’aci reconeixer la figura d’en Josep Mª. Català i Gimeno, una gran persona, que ha rebut molts premis literaris i al qui els membres d’APM tenim una gran estima. Tots estem al costat dels seus familiars i amics.
Des d'APM presentem al nostre cap de llista com a candidat a l’alcaldia de Manises, sabedors com som de que son nul·les les possibilitats de ser escollits.
Per què prenem aquesta decissió?:
a) Ens separa i molt la manera d’entendre la política. Això s’ha vist clarament reflexat en la política que es porta endavant a Manises als darrers dotze anys i també en l’enorme diferència a l’hora d’entendre el que és una campanya electoral (efectivament com deia vosté Sr. Crespo, amb la campanya “comienza el circo” i be que els ha anat). Vostés viuen lluny dels problemes dels ciutadans. No obstant, el resultat de les eleccions és clar, i ja diu qui va a ésser el proper alcalde Manises. Com és previsible, APM estarà en l’oposició, però ho farem amb diginitat, treballant per millorar les condicions de vida dels nostres ciutadans. I eixe és el compromís que adquirim davant tots vostés en el dia d’avui.

b) No podem recolçar la candidatura de l'actual alcalde en funcions i probablement proper alcalde el Sr. Crespo, per l'actitut de no voler consensuar quasi ninguna proposta amb l’oposició i sobretot per entregar el desenvolupament de la ciutat a un projecte urbanístic fet amb els peus i d’esquena als interesos dels ciutadans de Manises.

Al Sr. Alcalde li demanem un canvi en la seua actitut. Ha de deixar que l'oposició puga aportar les seues opinions als projectes que es van a dur en Manises. Siga generós amb la seua victòria. Vosté sap que les majories absolutes al final s’acaben i no duren sempre. Al 2003 toca sostre, l’any 2007 pergué un regidor, i ara al 2011 ha perdut 599 vots i en qualsevol altre sistema electoral, també haguera perdut un regidor. I malgrat tindre de nou una majoria absoluta, vostés no estan contents del tot, n’esperaven més i el resultat d’APM els descol·loca.

Te vosté ara una gran oportunitat: el treball que s'ha de fer per a l'aprovacio del PGOU. Aci vosté ha de donar joc a tots els grups polítics i també a la societat de Manises. Mal començà amb el Concert Previ. Un PGOU ha de fer-se per a molts anys i amb el consens de tots, sinò es així sempre estarem fent canvis (vostés n’han fet molts) i això no es bó per als ciutadans. Un PGOU, que fins i tot, s’aprove amb un referèndum. De vosté depén. El nostre recolçament el tindrà segons el cami que trie.

Per al Parc Natural del Túria ha de posar com a zona a protegir les zones contigües al riu i de gran valor com han fet els alcaldes de Paterna, Riba-roja, Sant Antoni de Benaixeve i Vila-marxant del (PP) i L’Eliana (PSOE) i no la zona de regadiu del Recó, per ser inundable.

La participació ciudadana es fonamental i quan diem participació sap que no són les festes a les que vostés acostumbren als ciutadans. Eixa participació s’ha de donar per eixemple tots els anys a la confecció dels pressupostos.

Dòne un impuls al comerç, però de veritat. Deixe’s de tanta foto i anem al gra.

Vosté sap que la situació econòmica de l’Ajuntament és molt delicada, amb un endeutament alt i amb un retràs important en el pagament de les factures. Cal analitzar els contés, fer-ne un pla de pagament (fonamental per a moltes empreses) i ajustar les despesses als ingresos. No serem nosaltres els que demanem una auditoria dient que tenen factures amagades als calaixos com fan vostés per tot l’estat creant una situació d’alarma totalment innecesària. La situació econòmica actual demana més serietat, més treball i més trellat.

Hem de recolzar l’educació i la cultura. L’arxiu municipal s’ha de traslladar a l’edifici “EL ARTE”, És un lloc digne per a l’arxiu i al mateix temps, dòna seny a un edifici tan singular.

Ens pareix fonamental recuperar allò que queda (encara que es ben poquet) de la tradició ceramista a Manises. El que ha passat al Barri d’Obradors (consentit per vostés) no té nom. Vinga parlar de la ceràmica i después es carreguen la seua història: forns de fa 5 segles, fàbriques centenàries, etc, tot assolat. S’ha de treballar per recuperar la seua trama, tot allò que hi hasca al subsòl i sobretot en el disseny del futur del barri. És a dir, el que recomanava el Consell Valencià de Cultura.

La música tindrà un recolzament especial, i no volem que passe com ara ocurrix a les escoles de les bandes de música de la comunitat autònoma, que estan quasi mortes per falta de subvencions. Lluitarem per que Manises tinga un Conservatori de Música. No podem consentir que la seu de la banda de música “L’Artistica Manisense” estiga de nou amb goteres i els membres del Cor Ciutat de manises estiguen en una seu que és totalment insuficient.
S’ha d’acabar amb la política de grans edificis i grans “eventos”. I per això, no volem gastar en grans edificis milions d’euros com es la política del PP per tots els llocs, tenim l’eixemple de l’Àgora de València, que amb un pressupost de quasi 100 milions d’euros, està tancat 330 dies a l’any, o amb el Pont a Paterna que ens ha costat més del doble de la previssió inicial. Per això entenem molt més pripritari que els diners de la Fórmula 1 es gasten en nos col.legis que evitarien que mols xiquets i xiquetes no espiguen un any i un altre en barracons. El primer cas pot fer feliços a alguns durant un dia, l’alternativa que plantegem fa feliços tots els dies i eixa és la nostra manera d’entendre la política.
No podem compartir la qualitat de la nostra sanitat i en especial la de l’Hospital de Manises, on les queixes són nombroses. Tenim un hospital de segón.
S’ha de democratitzar la gestió municipal i per tant, ha de facilitar la pluralitat als mitjans de comunicació municipals. Les revistes: L’Informat, etc, no poden ser la corretja de transmissió del partit polític que estiga al poder i de l’alcalde de torn (cal que tots els grups polítics puguen aportar les seues opinions). Deuria de transmetre’s per la ràdio els plens municipals i canviar l’hora per facilitar que més persones puguen accedir-hi (hi ha que tornar a l’horari de la vesprada).
A Manises tenim més de 3.700 persones sense feina. I s’ha d’actuar amb un pla de foment de l’ocupació, i prestar especial atenció a les empreses que contracten a treballadors dels col·lectius más febles.
És fonamental dur un pla especial dedicat a la joventut. Estem fent una generació jove que amb una gran preparació, estan sense feina (no podran cobrar mai el 100% de la pensió). S’han de conveniar plans de formació (hi han retribuïts) que possibilite l’accés al treball. També hem de pendre mesures per facilitar l’accés de la vivenda a este col.lectiu.
Des d’APM cuidarem els detalls i defendrem la política de les coses xicotetes, perquè és el que fa feliç a les persones. Són les coses que més importen als ciutadans: a) rehabilitar les vivendes de Santa Félix, b) l’enllumenament de les urbanitzacions c) reivindicar la parada del metro al Poliesportiu d) autobús al campus de Burjassot.
Dóne participació i facilite el treball de l'oposició. Ha de donar presència en la comissió de govern (on es cuina la política municipal) a un representant de cada partit de l’oposició. Seria l’eixemple més democràtic de participació. Vostés ho saven, doncs quan eren a l’oposició si formaven part. ¿Per què deixen fora a l’oposició quan vostés si acceptaven estar?.
Sr. Alcalde, vosté es coneixedor de que APM ha estat sempre treballant, portant propostes, però també denunciant allò que hem considerat com negatiu per als interesos de Manises. Eixa segona part ens agradaria que s'utilitzarà molt poc en esta legislatura. De vosté depén.
Una part important de la població recolça les reivindicacions que plantejen els col·lectius del 15-M (ahí fora n’estan alguns). APM, les recolça en bona part, i demana a tots els partits aci presents que les projecten cap a instàncies polítiques de decissió. S’ha de revitalitzar l’ètica en la política i escoltar a un col.lectiu cada vegada més gran i que s’ho està passant molt mal.
APM espera molt per a Manises en els propers 4 anys, i es compromet a seguir treballant per millorar la qualitat de vida dels manisers i per això APM ho farà en defensa de l’interés general.
Estem sacrificant molt del nostre temps per canviar esta ciutat. I volem ser els més transparents, la transparència es fonamental, doncs el ser humà és germà del ser humà. APM el partit que jo represente fa una aposta il.lussionant, honesta, compromesa, reflexiva i crítica en nosaltres mateixos; dispossats com estem a aportar valors a un futur ple d’inserteses.
Avui més que mai cal motivar a la societat per a que pense, es comprometa i siga solidària i amable.
Des d'aci, torne a felicitar-lo pel seu éxit electoral, i encara que no anem a donar-li suport en la votació, dessitgem el major dels éxits en la seua gestió com a alcalde de la ciutat de Manises.


DISCURS DEL CANDIDAT
D'ESQUERRA UNIDA

Manuel Gutiérrez Liébana

Presento mi candidatura a alcalde, por respeto a los ciudadanos y ciudadanas de Manises que nos han dado su apoyo y que esperan que en este ayuntamiento haya un cambio. Somos la verdadera garantía de cambio y de que se apliquen y defiendan las políticas de izquierda.

Si salgo elegido alcalde vamos a aplicar de manera inmediata un paquete de medidas que voy a resumir en los siguientes 15 puntos:

1. REALIZACIÓN DE UNA AUDITORÍA EXTERNA QUE SAQUE A LA LUZ LA VERDADERA SITUACIÓN ECONÓMICA DE NUESTRO AYUNTAMIENTO.
2. REDUCCIÓN EN UN 50% DE LOS CARGOS DE CONFIANZA DEL EQUIPO DE GOBIERNO.
3. SOLO TENDREMOS 5 CONCEJALES LIBERADOS INCLUIDO EL ALCALDE, DE MANERA QUE LAS CONCEJALÍAS CON LIBERACIÓN NO TENGAN ASESORES, YA QUE PARA ESTO ESTÁN LOS FUNCIONARIOS.
4. TODOS LOS GRUPOS MUNICIPALES TENDRÁN LOS MEDIOS MATERIALES Y HUMANOS NECESARIOS PARA LA REALIZACIÓN DE SUS FUNCIONES.
5. TODOS LOS GRUPOS MUNICIPALES FORMARAN PARTE DE LA COMISIÓN DE GOBIERNO, NO COMO SUCEDE DESDE QUE GOBIERNA EL PP EN MANISES.
6. TRASLADO DE LAS COMISIONES Y LOS PLENOS A HORARIOS EN LOS QUE LOS CIUDADANOS PUEDAN ASISTIR.
7. CONSTITUCIÓN INMEDIATA DE UN CONSEJO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA EN EL QUE ESTÉN REPRESENTADAS TODAS LAS ENTIDADES CIUDADANAS DE MANISES Y LA PUESTA EN MARCHA DE LOS PRESUPUESTOS PARTICIPATIVOS.
8. PUESTA EN LA PÁGINA WEB DEL AYUNTAMIENTO DE TODAS LAS ACTAS DE LOS PLENOS Y LOS ACUERDOS ADOPTADOS EN ELLOS.
9. PUESTA EN MARCHA DEL WIFI EN ZONAS PÚBLICAS DE MANISES.
10. DEROGACIÓN INMEDIATA DEL ACTUAL PGOU APROBADO ÚNICAMENTE POR EL PP Y QUE INCLUYE EL GRAN MANISES. NO SE PUEDE IMPONER UN MODELO DE CIUDAD POR PARTE DE UNA MITAD DE LA POBLACIÓN SOBRE LA OTRA MITAD.
11. CREACIÓN DEL CONSEJO DE URBANISMO Y MEDIO AMBIENTE EN EL QUE ESTÉN REPRESENTADOS TODOS Y DEL CUAL SALDRÁ DE FORMA CONSENSUADA EL NUEVO PGOU Y QUE SERÁ SOMETIDO A UN REFERENDUM.
12. PUESTA EN MARCHA DE UN PLAN DE EMPLEO MUNICIPAL PARA PARADOS DE LARGA DURACIÓN, JÓVENES Y MUJERES, MEDIANTE UNA BOLSA DE TRABAJO LIMPIA Y TRANSPARENTE.
13. PLAN DE PRIMERA VIVIENDA PARA JÓVENES Y FAMILIAS SIN RECURSOS.
14. ADSCRIPCIÓN ÚNICA PARA TODOS LOS COLEGIOS PÚBLICOS DE MANISES, PARA QUE TODOS LOS PADRES TENGAN LAS MISMAS OPORTUNIDADES A LA HORA DE ELEGIR EL CENTRO PARA SUS HIJOS Y DEFENSA DEL VALENCIANO EN LA ESCUELA PÚBLICA.
15. PLAN DE AHORRO ENERGÉTICO Y EL USO DE ENERGÍAS ALTERNATIVAS EN TODAS LAS DEPENDENCIAS MUNICIPALES.
Estas son las 15 medidas que si soy alcalde aplicaré de manera inmediata y que si no lo soy exigiré y pelearé al equipo de gobierno que salga de este pleno.
Vos demane el vot per a esquerra unida perquè volem un Manises just, solidari i ecològic.

Moltes gràcies a tots i totes.

A continuacio en sobres tancats han votat al candidat ( cada partit a votat al seu candidat ) i una vegada fet l'escrutini s'ha obtes el següent resultat:

Partit Popular:   11 vots
Partit Socialiste: 5 vots
APM-Compromís:     2 vots
Esquerra Unida:    2 vots

quedant proclamat Alcalde el Cap de Llista del PP:
Enrique Crespo Calatrava.

Despres de ser investit Alcalde de Manises per als proxims quatre anys, ha dirigit unes paraules als assistents agraint l'apoyo que ha tingut i esperant fer una bona llavor en benefici de la Ciutat i dels seus habitants.
Espere que efectivament es complixquen eixos desijos i per ma part desijar als nous regidors que treballen per i per a Manises, donant l'oportunitat als Veïns, Associacions, Partits Politics, etc., de participar en el dia a dia de l'Ajuntament, obrint fors, tertulies, agores de debat, informant i contestant a les preguntes, cartes o escrits, que reben i sobre tot una clara transparencia i bona gestio dels diners publics.
Manises, 12.06.11

Pepe Esteve.
Manises Online.

Nota aclaratoria: Les fotografies son del meu archiu particular. Per motius tecnics no s'han pogut posar totes les que vaig fer.
Les dels regidors estan tretes de la uep o blog de cada partit.


Moment de la constitucio de la Taula


A l'esquerra els regidors del PP, despres
de presentar les credencials


A la dreta els regidors del PSOE, APM
i EU, despres de presentar les credencials


Ajuntament constituït



Frontera de l'Ajuntament de Manises

REGIDORS DEL PARTIT POPULAR



Alcalde de Manises












REGIDORS DEL PSOE-PSPV






REGIDORS D'APM-COMPROMÍS


Jesús Borràs Sanchis


Carlos López Reyes

REGIDORS D'EUPV


Manuel Gutiérrez Liébana


Mª Pilar Gómez Martínez
-

2 comentarios:

  1. Molt bona com sempre la seua informació sr Esteve, jo no vaig poder assistir a l'acte per motius laborals.

    ResponderEliminar
  2. Gracies i encara que falten fotos i alguns texts, per lo manco existix informacio encara que particular, a falta de l'oficial. ¡¡¡ Que anem a fer !!!

    ResponderEliminar