BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AGENDA MANISERA, JULIOL/JULIO 2018

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 02, DIA 18 LA CABALGATA DE LA CERÁMICA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 04, DIA 19 DE JULIO FIESTA RELIGIOSA

AM 05

AM 05

AM 03, TRUC

AM 03, TRUC

AM 01, LLIBRE

AM 01, LLIBRE

ACV 02

ACV 02
.

ACV 03

ACV 03

ACV 01

ACV 01

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

ACV 04, MUSEO GLEZ MARTÍ (01 al 31 de Julio de 2018)

EN LA FESTA DE SANT JOAN BATISTE ES CELEBRA EL VALL DE LES COVETERES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 01, dia 23 de juny

REP 01, dia 23 de juny
.

CONMEMORANDO LA FIESTA A SAN JUAN BAUTISTA, PATRONO DE MANISES, SE HA CELEBRADO EL TÍPICO BAILE DE “LES COVETERES”, EN RECUERDO DE NUESTROS ANTEPASADOS. PINCHE EN LA FOTO PARA + INFO

ELS MOROS I CRISTIANS DE MANISES HAN OMPLIT DE COLORIT I MUSICA ELS CARRERS DE MANISES. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 02, MOROS I CRISTIANS

REP 02, MOROS I CRISTIANS
.

DURANTE UNA SEMANA SE HA CELEBRADO POR LAS CALLES DE MANISES LA FIESTA DE “MOROS I CRISTIANS”. PINCHE EN LA FOTO PARA VER UN PEQUEÑO REPORTAJE DE LOS DESFILES.

LA CLAVARIA DE LES SANTES JUSTA I RUFINA CONCEDIX L’ÀMFORA D’OR A LA CERAMISTA MANISERA: MERCEDES ALCÁCER MONTORO. PUNCHE EN LA FOTO PER A + INFO

REP 03, DIA 11 ÀMFORA D'OR 2018

LA CLAVARIA DE SANTAS JUSTA Y RUFINA, PATRONAS DE LA CERÀMICA Y DE MANISES OTORGAN EL “ÀMFORA D’OR 2018” A UNA CERAMISTA MANISERA. PÌNCHE EN LA FOTO PARA + INFO

manises

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS

REP 04, EXPOSICIÓN DE CERAMISTAS
MANISES
MANISES

REP 05

REP 05
MANISES
MANISES

REP 06

REP 06
manises
MANISES

REP 07

REP 07
MANISES
manises

REP 08

REP 08
manises
manises

REP 09

REP 09
manises
manises

REP 10

REP 10
manises

ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 6 de enero de 2016

CABALGATA DE LOS REYES MAGOS EN MANISES

 

CAVALCATA DE REIS
CABALGATA DE LOS REYES MAGOSIdioma Valencià

En la nit del Dimarts 5 de Giner, una nit fresqueta, de repent, ya que el dia anterior haviem estat a mes de 19 graus, es va celebrar la Cavalcata de Reis en Manises.

Va començar a les 18:00 hores quan varen aplegar a Manises Melchor, Gaspar i Baltasar, viajant en el Metro i es veren detindre en la parà de Salt de l'Aigua. Alli els esperava l'Alcalde de Manises i la Regidora de Festes que els varen donar la benvinguda.


Pujaren en les 3 carrosses que els tenien preparades i començaren el seu recorregut per la Ciutat. L'itinerari fon carrer de Valencia fins aplegar a la Plaça de Rafael Atard, es dir creuaren tota la Ciutat: Carrer de Valencia (Barri d'El Carmen) Avinguda d'Els Filtres, Carrer del Mestre Guillem (antic carrer de la pols) i per l'Avinguda de Vicent Blasco i Ibanyez, passant per Mas (Masía) de la Cova, fins aplegar a on estaven esperant-los, ab el fi agrair-los la seua presencia, i fer l'acte final en el que la Regidora de Festes els va donar les gracies, al mateix temps que donava l'enhorabona a tots els participants en la cavalcata i sobre tot als chiquets que en tanta ilusio havien esperat este dia.

L'estrela que guiava als Reis estava acompanyà pels Monitors del Grups de Juniors de Manises: Mans Obertes, Creu en Sol i Creu Naixent.


Tota la cavalcata va ser un festival de llum, musica i soroll, ya que en ella varen participar diverses Associacions de Manises:
  • Grup de Danses Repicó.
  • Grup de Teatre de la Casa de Cultura.
  • Escola de Ball Ricardo Arteaga.
  • Club de Ritmica.
  • Taller de Hip-hop de la Casa de Cultura.
  • Chiquetes de la Festa de la Candelaria.
Les 3 carrosses en les que anaven els Reixos tenien acompanyament musical i en cadascuna d'elles anaven musics de d'ACM (Agrupación Cultural Manises), la SIM (Societat Independent Musical) i de l'Artistica Manisense.


En les carrosses -al marge dels Reis Melchor, Gaspar i Baltasar- estaven les Falleres Majors i Infantils, aixina com els Presidents de les falles del Poble.

Cal destacar que durant tot el recorregut de la cavalcata diversos membres de les comparses de Moros i Cristians varen fer entrega al public que estava mirant-los passar de caramels i atres llepolies.

Una nit magica per a majors i menuts que complix en una Tradicio Cultural -dins del seu fonament cristià- que degam respectar i guardar.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario