SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA 2024 - ACTOS PROGRAMADOS 02

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

SEMANA SANTA MANISERA - PARROQUIAS

BENVINGUTS AL BLOG DE MANISES EN LLINEA · BIENVENIDOS AL BLOG DE MANISES EN LÍNEA · WELCOME TO THE BLOG OF MANISES ONLINE · BIENVENUE SUR LE BLOG DE MANISES EN LIGNE



GRACIES PER VISITAR EL BLOG. GRACIAS POR VISITAR EL BLOG. MERCI DE VISITER LE BLOG. THANKS FOR VISITING THE BLOG. Vielen Dank für den Besuch der Blog.


ESTE BLOG ESTA ESCRIT EN IDIOMA VALENCIÀ, NORMES DE LA R.A.C.V. (REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA), NORMES D'EL PUIG, I EN CASTELLÀ O ESPAÑOL

miércoles, 6 de enero de 2016

CABALGATA DE LOS REYES MAGOS EN MANISES

 

CAVALCATA DE REIS
CABALGATA DE LOS REYES MAGOS



Idioma Valencià

En la nit del Dimarts 5 de Giner, una nit fresqueta, de repent, ya que el dia anterior haviem estat a mes de 19 graus, es va celebrar la Cavalcata de Reis en Manises.

Va començar a les 18:00 hores quan varen aplegar a Manises Melchor, Gaspar i Baltasar, viajant en el Metro i es veren detindre en la parà de Salt de l'Aigua. Alli els esperava l'Alcalde de Manises i la Regidora de Festes que els varen donar la benvinguda.


Pujaren en les 3 carrosses que els tenien preparades i començaren el seu recorregut per la Ciutat. L'itinerari fon carrer de Valencia fins aplegar a la Plaça de Rafael Atard, es dir creuaren tota la Ciutat: Carrer de Valencia (Barri d'El Carmen) Avinguda d'Els Filtres, Carrer del Mestre Guillem (antic carrer de la pols) i per l'Avinguda de Vicent Blasco i Ibanyez, passant per Mas (Masía) de la Cova, fins aplegar a on estaven esperant-los, ab el fi agrair-los la seua presencia, i fer l'acte final en el que la Regidora de Festes els va donar les gracies, al mateix temps que donava l'enhorabona a tots els participants en la cavalcata i sobre tot als chiquets que en tanta ilusio havien esperat este dia.

L'estrela que guiava als Reis estava acompanyà pels Monitors del Grups de Juniors de Manises: Mans Obertes, Creu en Sol i Creu Naixent.


Tota la cavalcata va ser un festival de llum, musica i soroll, ya que en ella varen participar diverses Associacions de Manises:
  • Grup de Danses Repicó.
  • Grup de Teatre de la Casa de Cultura.
  • Escola de Ball Ricardo Arteaga.
  • Club de Ritmica.
  • Taller de Hip-hop de la Casa de Cultura.
  • Chiquetes de la Festa de la Candelaria.
Les 3 carrosses en les que anaven els Reixos tenien acompanyament musical i en cadascuna d'elles anaven musics de d'ACM (Agrupación Cultural Manises), la SIM (Societat Independent Musical) i de l'Artistica Manisense.


En les carrosses -al marge dels Reis Melchor, Gaspar i Baltasar- estaven les Falleres Majors i Infantils, aixina com els Presidents de les falles del Poble.

Cal destacar que durant tot el recorregut de la cavalcata diversos membres de les comparses de Moros i Cristians varen fer entrega al public que estava mirant-los passar de caramels i atres llepolies.

Una nit magica per a majors i menuts que complix en una Tradicio Cultural -dins del seu fonament cristià- que degam respectar i guardar.
























.

No hay comentarios:

Publicar un comentario